Θάνος Καραντζιάς: Το γκολφ έχει «δεθεί» με την ελληνική ναυτιλία

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θάνος Καραντζιάς: Το γκολφ έχει «δεθεί» με την ελληνική ναυτιλία
Μέσω του γκολφ «έγιναν πολύ καλά deals» στην ελληνική ναυτιλία.

Για έβδομη χρονιά, το Greek Maritime Golf Event ανέδειξε τον γκολφικό τουρισμό της Μεσσηνίας, μέσα από μία διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων, σε μια περίοδο που απαιτείται ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Μπορεί οι συνθήκες να μην ήταν ιδανικές, καθώς πολλοί θα είχαν δεύτερες σκέψεις να συμμετάσχουν σε μια… ομαδική δραστηριότητα, όπως είναι το τουρνουά, όμως όσοι παρευρέθηκαν είδαν από την πρώτη στιγμή πως η ασφάλεια της υγείας ήταν από τις βασικές προτεραιότητες, καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο του φετινού Greek Maritime Golf Event, ο αναγνωρισμένος Έλληνας PGA golfer και διοργανωτής του, κ. Θάνος Καραντζιάς μίλησε στο insider.gr για την υπερηφάνεια που αισθάνεται για το φετινό τουρνουά, το οποίο ξεπέρασε για ακόμα μία χρονιά κάθε προσδοκία.

Είναι η έβδομη χρόνια του τουρνουά και η διοργάνωση του event είναι δική σας πρωτοβουλία, ποιος ήταν ο λόγος που το ξεκινήσατε;

«Είμαι εδώ από την αρχή. Από την πρώτη στιγμή έχω ξεκινήσει αυτό το τουρνουά, βήμα-βήμα και προσπαθούμε όσο μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο κάθε φορά.

Έβλεπα στο γκολφ να αρχίζουν να έρχονται σιγά-σιγά, όλο και πιο πολλές ναυτιλιακές εταιρείες και αυτό μου έδωσε την ιδέα και την έμπνευση, ας το πούμε έτσι, να ξεκινήσω ένα ναυτιλιακό event, κάθε χρόνο. Υπήρχε μία αγορά εκεί».

Γιατί ναυτιλία και όχι… ας πούμε κατασκευές;

«Αυτό είναι πολύ καλό ερώτημα, που δεν έχω απάντηση. Δεν ξέρω γιατί η ναυτιλία έχει δεθεί τόσο με το άθλημα. Και είναι πολύ δεμένη.

Στο εξωτερικό η ναυτιλία στηρίζει πολύ το γκολφ και κάνουν αρκετά μεγάλα event, στα οποία οι ναυτιλιακές της Ελλάδας δεν έχουν έντονη παρουσία, δεν έχουν να στείλουν στελέχη να τις εκπροσωπήσουν. Αυτός είναι ίσως ένας λόγος που έρχονται και ξεκινάνε γκολφ».

«Ένας ακόμη λόγος ίσως είναι ότι η άθληση γενικά στην ύπαιθρο, προσφέρει μια μοναδική ελευθερία σε κάθε παίκτη. Τα δε χαρακτηριστικά του αέρα και της θάλασσας που είναι έντονα στη ναυτιλία, μπορεί κανείς να τα συναντήσει και σε ένα γήπεδο γκολφ, προσφέροντας τους ακόμα περισσότερη οικειότητα με το περιβάλλον».

Δεδομένης της δικτύωσης και των κοινωνικών σχέσεων που αναπτύσσονται σε τουρνουά όπως αυτό, πιστεύετε ότι το golf βοηθάει να κλείσουν επιχειρηματικά deals;

«Αυτός έγινε ο σκοπός μετέπειτα. Στην αρχή ξεκινήσαμε το τουρνουά γιατί θέλαμε πιο πολύ να κρατήσουμε τους παίκτες της ναυτιλίας, να μάθουν ο ένας τον άλλον, όμως έτσι μέσω αυτού έγιναν και πολύ καλά deals… με εταιρείες που δεν γνωριζόντουσαν ή που ήθελαν να προσεγγίσουν κάποιες άλλες εταιρείες και δεν ήξεραν τον τρόπο. Και έτσι αυτό το event τους έδωσε αυτό το boost, να μπορέσουν να γίνουν συμφωνίες».

Δεν μπορούμε να μην ρωτήσουμε… ξέρετε να μας πείτε κάποια «insider» πληροφορία σχετικά με αυτό, για συγκεκριμένα deals;

«Προσωπικά γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να σας πω, καταλαβαίνετε».

Εσείς πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με το γκολφ σε προσωπικό επίπεδο;

«Εγώ σε προσωπικό επίπεδο ξεκίνησα όταν ήμουν έξι χρονών. Ο πατέρας μου με πήγε και έκτοτε δεν έχω λείψει ούτε μία στιγμή».

Αν θέλει κάποιος να το κυνηγήσει επαγγελματικά, ποσό ακριβό σπορ είναι; Μπορεί ένας άνθρωπος μέσου εισοδήματος να το κάνει;

«Το γκολφ δεν είναι τόσο ακριβό, όσο φαντάζεται ο κόσμος. Θεωρούν ότι το γκολφ είναι ένα ελίτ άθλημα, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Όπως και όλα τα άλλα αθλήματα, έχει τον εξοπλισμό του με το ανάλογο κόστος. Είναι όπως όλα τα άλλα αθλήματα».

Η Ελλάδα θεωρείται αξιόλογος γκολφικός προορισμός διεθνώς;

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ανερχόμενη στο γκολφ, γενικά. Στην Costa Navarino συγκεκριμένα θα ανοίξουν ακόμα δύο γήπεδα. Πρόκειται για έναν κατεξοχήν golf προορισμό. Και ευελπιστούμε σιγά σιγά να μπορέσουν να ανοίξουν και άλλα γήπεδα και στην υπόλοιπη χώρα.

Μπορεί να γίνει το γκολφ πιο δημοφιλές άθλημα;

«Αυτό είναι κάτι που θα το θέλαμε όλοι. Μακάρι. Αυτό είναι που θέλω και με το τουρνουά που γίνεται και με τη συνεργασία με τις ναυτιλιακές εταιρείες, ώστε να μπορέσουμε να ανεβάσουμε το γκολφ στην Ελλάδα, όπως είναι στο εξωτερικό».

Τέλος, μπορείτε να μας πείτε αν θυμάστε μια αστεία ή περίεργη στιγμή που είχατε στο γήπεδο;

«Η πιο αστεία και η πιο αμήχανη λίγο, ήταν η σημερινή με την βράβευση, που έγινε ένα μικρό ‘οσκαρικό’ λαθάκι. Αυτό έγινε γιατί κάνουμε τη βράβευση ζωντανά, χωρίς πρόβες, χωρίς τίποτα στημένο και αυτό είναι κάτι που αρέσει στις ναυτιλιακές. Για αυτό το ευχαριστιούνται και μας υποστηρίζουν και έρχονται στο Greek Maritime Golf Event».

Κλείνοντας ο κ. Θάνος Καραντζιάς ανανέωσε το ραντεβού του με τους φαν του γκολφ, για τις 4 Δεκεμβρίου, στο Γκολφ της Γλυφάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την βραδιά της βράβευσης με τη λήξη του αγωνιστικού τουρνουά, πραγματοποιήθηκε σιωπηλή δημοπρασία και το συνολικό ποσό που συνέλεξε η διοργάνωση ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ. Το σύνολο του ποσού διατέθηκε στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ που ασχολείται με τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Το Greek Maritime Golf Event στήριξε έμπρακτα το Καρκινάκι -  Photo Greek Maritime Golf Event by Mike Tsolis
(Από αριστερά: Γιάννης Λιάρος, Μένια Κουκουγιάννη από το Καρκινάκι & Θάνος Καραντζιάς, Ειρήνη Βαγενά από τη Birdie Events)

*Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ.

*Το Greek Maritime Golf Event 2021, διοργανώθηκε από την Birdie Events και αποτελεί πρωτοβουλία του αναγνωρισμένου Έλληνα PGA golfer, Θάνου Καραντζιά.

*Tο τουρνουά απευθύνθηκε αποκλειστικά σε διακεκριμένα στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας.

*Το insider.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας.

Photo credit: Greek Maritime Golf Event

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η λάμψη της ναυτιλίας ξεχώρισε στο κορυφαίο τουρνουά γκολφ Greek Maritime Golf Event

gazzetta
gazzetta reader insider insider