Κρίσιμα ερωτήματα από τη Γουόρεν για τις πρακτικές της Amazon

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρίσιμα ερωτήματα από τη Γουόρεν για τις πρακτικές της Amazon
Επιστολή στον CEO της Amazon έστειλε η Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γούορεν ζητώντας να κάνεις περισσότερα για να σταματήσει την εξάπλωση της παραπληροφόρησης μέσω διάφορων αμφίβολων προϊόντων στην αγορά.

Επιστολή στον CEO της Amazon έστειλε η Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γούορεν ζητώντας να κάνεις περισσότερα για να σταματήσει την εξάπλωση της παραπληροφόρησης μέσω διάφορων αμφίβολων προϊόντων που προωθούνται στην αγορά.

Στην επιστολή της προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Andy Jassy, ​​ο Γούορεν ζήτησε περισσότερη σαφήνεια για το πώς λειτουργούν οι αλγόριθμοι αναζήτησης της Amazon και το σήμα «Βest Seller», λέγοντας ότι οι μηχανές συστάσεων της εταιρείας που οδηγούν δυνητικά τους καταναλωτές σε βιβλία και άλλα προϊόντα που διασπείρουν ψεύδη για τον κορονοϊό.

Η Γουόρεν λέει ότι οι αναζητήσεις για «Covid-19», «Covid», «εμβόλιο», «εμβόλιο Covid-19» και «πανδημία» βρήκαν προϊόντα που προωθούν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια και τις θεραπείες για τον κορονοϊό, πολλά από τα οποία εμφανίστηκαν στην κορυφή της αναζήτησης «Αποτελέσματα».

Επίσης, χαρακτηρίστηκε μπεστ σέλερ στην κατηγορία βιβλίων της Amazon η «Πολιτική Ελευθερία» Οι αναζητήσεις για το «εμβόλιο COVID 19» παρήγαγαν άλλη βιβλιογραφία που προωθεί δυσφημισμένες θεραπείες Covid ή παραπληροφόρηση εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου ότι τα εμβόλια Covid-19 «αρρωσταίνουν και σκοτώνουν τους ανθρώπους», όπως αναφέρεται στην επιστολή.

Όπως επισημαίνει το CNBC, εκπρόσωποι από την Amazon δεν απάντησαν σε αίτημα του πρακτορείου για να σχολιάσει τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider