Ειδήσεις | Διεθνή
08-09-2021 | 16:06

Υποχωρεί η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Υποχωρεί η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων φαίνεται πως έχουν κολλήσει σε σταθερά επίπεδα, ενώ ο συνολικός όγκος των νέων αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια μειώθηκε κατά 1,9% την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπως επισημαίνει το Marketwatch. Αυτό ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο.

Το μέσο επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών (548.250 δολάρια ή λιγότερο) παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,03%.

«Ο όγκος των αναχρηματοδοτήσεων μετριάστηκε, ενώ ο όγκος αγορών εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος από τον αναμενόμενο λόγω της έλλειψης κατοικιών στην αγορά», δήλωσε ο Mike Fratantoni, επικεφαλής οικονομολόγος του MBA. «Τα οικονομικά δεδομένα στέλνει μεικτά μηνύματα, με βραδύτερη αύξηση της απασχόλησης αλλά περαιτέρω πτώση του ποσοστού ανεργίας τον Αύγουστο. Αναμένουμε ότι περαιτέρω βελτιώσεις θα οδηγήσουν σε μείωση των αγορών της Fed σε MBS έως το τέλος του έτους, κάτι που θα πρέπει να ασκήσει κάποια ανοδική πίεση στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.