Διεθνή
23-08-2021 | 13:25

Γερμανία: Οι επιβάτες αντιμέτωποι με νέα απεργία στους σιδηροδρόμους

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Οι επιβάτες αντιμέτωποι με νέα απεργία στους σιδηροδρόμους
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι επιβάτες της δημόσιας εταιρείας των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με μια νέα απεργία που έχει ως αποτέλεσμα τη ματαίωση του 75% των δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων.

Μεγάλες καθυστερήσεις και πολλές ματαιώσεις δρομολογίων σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης, που αποτελεί έναν από τους κύριους σιδηροδρομικούς κόμβους της χώρας.

Η κινητοποίηση, η οποία έχει στόχο την άσκηση πίεσης στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις που βρίσικονται σε εξέλιξη, άρχισε στις 17:00 (τοπική ώρα) του Σαββάτου (18:00 ώρα Ελλάδας) από τις μεταφορές εμπορευμάτων. Στις 02:00 της Δευτέρας (03:00 ώρα Ελλάδας) επεκτάθηκε για 48 ώρες στο σύνολο του δικτύου.

Συνολικά τις δύο ημέρες θα πραγματοποιηθεί μόνο το 25% των δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων, σύμφωνα με την Deutsche Bahn, ποσοστό παρόμοιο με εκείνο που υπήρξε κατά την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση, πριν από δώδεκα ημέρες.

Στα περιφερειακά και τα αστικά τρένα, η εταιρεία υπολογίζει ότι θα πραγματοποιηθεί το 40% των δρομολογίων που γίνονται συνήθως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.