Γερμανία: Οι επιβάτες αντιμέτωποι με νέα απεργία στους σιδηροδρόμους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Οι επιβάτες αντιμέτωποι με νέα απεργία στους σιδηροδρόμους
Μεγάλες καθυστερήσεις και πολλές ματαιώσεις δρομολογίων σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης

Οι επιβάτες της δημόσιας εταιρείας των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με μια νέα απεργία που έχει ως αποτέλεσμα τη ματαίωση του 75% των δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων.

Μεγάλες καθυστερήσεις και πολλές ματαιώσεις δρομολογίων σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης, που αποτελεί έναν από τους κύριους σιδηροδρομικούς κόμβους της χώρας.

Η κινητοποίηση, η οποία έχει στόχο την άσκηση πίεσης στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις που βρίσικονται σε εξέλιξη, άρχισε στις 17:00 (τοπική ώρα) του Σαββάτου (18:00 ώρα Ελλάδας) από τις μεταφορές εμπορευμάτων. Στις 02:00 της Δευτέρας (03:00 ώρα Ελλάδας) επεκτάθηκε για 48 ώρες στο σύνολο του δικτύου.

Συνολικά τις δύο ημέρες θα πραγματοποιηθεί μόνο το 25% των δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων, σύμφωνα με την Deutsche Bahn, ποσοστό παρόμοιο με εκείνο που υπήρξε κατά την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση, πριν από δώδεκα ημέρες.

Στα περιφερειακά και τα αστικά τρένα, η εταιρεία υπολογίζει ότι θα πραγματοποιηθεί το 40% των δρομολογίων που γίνονται συνήθως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider