Κυβέρνηση Μπάιντεν: Αυτόματη διαγραφή χρεών σπουδαστικών δανείων ύψους 5,8 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυβέρνηση Μπάιντεν: Αυτόματη διαγραφή χρεών σπουδαστικών δανείων ύψους 5,8 δισ. δολαρίων
Το TPD Discharge program επιτρέπει σε όσους έχουν σπουδαστικά δάνεια που αδυνατούν να διατηρήσουν θέση εργασίας λόγω φυσικής ή ψυχολογικής, ιατρικά αποδεδειγμένης αναπηρίας. 

Την αυτόματη διαγραφή των χρεών σπουδαστικών δανείων για 323.000 δανειστές ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το Forbes, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα ακυρώσει τα χρέη από σπουδαστικά δάνεια, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, μέσω του προγράμματος «Total and Permanent Disability (TPD)». Το συνολικό ποσό που αναμένεται να «διαγραφεί» μέσω του προγράμματος ανέρχεται σε 5,8 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρεται, το TPD Discharge program επιτρέπει σε όσους έχουν σπουδαστικά δάνεια που αδυνατούν να διατηρήσουν θέση εργασίας λόγω φυσικής ή ψυχολογικής, ιατρικά αποδεδειγμένης αναπηρίας. Οι δικαιούχοι του προγράμματος καλούνται να υποβάλουν μία αίτηση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, σύμφωνα με το Forbes.

Η κίνηση ακολουθεί τις προεκλογικές «υποσχέσεις» της κυβέρνησης Μπάιντεν για επιπλέον διαγραφές σπουδαστικών χρεών, υπό προϋποθέσεις, περιλαμβάνοντας την ακύρωση δανείων ύψους 500 εκατ. δολαρίων, μέσω του προγράμματος «Borrower Defense to Repayment».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider