Διεθνή
16-08-2021 | 17:02

Νέα περιοριστικά μέτρα στη Βόρεια Μακεδονία μετά την αιφνίδια αναζωπύρωση της επιδημίας

Newsroom
Μοιράσου το
Νέα περιοριστικά μέτρα στη Βόρεια Μακεδονία μετά την αιφνίδια αναζωπύρωση της επιδημίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας επανέφεραν τα περιοριστικά μέτρα στην πρόσβαση στα καφέ, τα εστιατόρια και τις δημόσιες εκδηλώσεις, με στόχο την αντιμετώπιση νέα αναζωπύρωσης της επιδημίας και την παρακίνηση του πληθυσμού στον εμβολιασμό, προκαλώντας οργή και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Από σήμερα, θα γίνονται δεκτά σε χώρους εστίασης, συναυλίες και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις μόνο άτομα που έχουν να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από την Covid κατά το τελευταίο 45ήμερο.

Μόνο οι εξωτερικοί χώροι των εστιατορίων και των καφέ θα λειτουργούν και ο αριθμός των πελατών περιορίζεται στους 30, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι οι ιδιοκτήτες οφείλουν να φροντίζουν για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Η κυβέρνηση θέσπισε επίσης υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες, που ξεκινούν από 250 ευρώ για τους ιδιώτες και μπορεί να φθάσουν μέχρι τις 30.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα ανάλογα με το μέγεθός τους.

Περί τα 2.000 άτομα διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα χθες στην πρωτεύουσα Σκόπια, καίγοντας μάσκες και ζητώντας την παραίτηση κυβερνητικών αξιωματούχων.

Η επιβολή των νέων μέτρων ακολουθεί την αιφνίδια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μετά την χαλάρωση της προηγούμενης δέσμης μέτρων. Ο υπουργός Υγείας Βένκο Φιλίπτσε δήλωσε ότι μόνο το 10% των νέων κρουσμάτων αφορά εμβολιασμένους. Μόνο ένα εκατομμύριο από τα 2 εκατομμύρια του πληθυσμού της Βόρειας Μακεδονίας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.