Ελλάδα
16-08-2021 | 13:08

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκίνησαν εργασίες αναμόρφωσης υπόγειων διαβάσεων

Newsroom
Μοιράσου το
Περιφέρεια Αττικής: Ξεκίνησαν εργασίες αναμόρφωσης υπόγειων διαβάσεων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Εργασίες συντήρησης και αναμόρφωσης των υπόγειων διαβάσεων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Αττικής. «Με δεδομένο ότι σήμερα οι υπόγειες διαβάσεις παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, στόχος είναι να εκσυγχρονιστούν, να γίνουν πιο λειτουργικές και πιο ασφαλείς για τους πεζούς, αλλά και να αποτελέσουν χώρους καλλιτεχνικής έκφρασης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ξεκίνησαν οι εργασίες στις υπόγειες διαβάσεις στη Λεωφόρο Συγγρού, σε συνεργασία με τις πρυτανικές Αρχές, από την υπόγεια διάβαση στο ύψος του Πάντειου Πανεπιστημίου, ενώ θα συνεχιστούν στις Λεωφόρους Χαμοστέρνας, Κηφισίας και Αθηνών.

«Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφαλή μετακίνηση των πεζών και σ΄ αυτό το πλαίσιο υλοποιούμε το συγκεκριμένο σχέδιο, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα των υπόγειων διαβάσεων, οι οποίες έχουν παραδοθεί στην εγκατάλειψη. Παράλληλα, θα μπορούν να αποτελούν και χώρους πολιτιστικής έκφρασης με παρεμβάσεις που θα σχετίζονται και θα αναφέρονται στην τοποθεσία και την ιστορία τους», επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.