Ειδήσεις | Ελλάδα
13-08-2021 | 21:37

«Σχέδιο Δεκαπενταύγουστος»: Έκτακτα μέτρα από Τροχαία και Λιμενικό για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων

Newsroom
Μοιράσου το
«Σχέδιο Δεκαπενταύγουστος»: Έκτακτα μέτρα από Τροχαία και Λιμενικό για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό, πρόκειται να προβεί εντός των επόμενων 24ώρων η αστυνομία σε σοκάκια, εκκλησίες, μπαρ ακόμα και σε λιμάνια, σε συνεργασία με το Λιμενικό, δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Σε αρχικό στάδιο, ο αστυνομικός σχεδιασμός περιλαμβάνει μια διπλή ζώνη ελέγχου στα λιμάνια, στον πυρήνα των οποίων θα ελέγχει το λιμενικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Η αστυνομία θα ελέγχει εξίσου για την ύπαρξη αρνητικών PCR test ή βεβαίωσης νόσησης, πιστοποιητικών πλήρους εμβολιασμού, ή αρνητικών self test που διενεργήθηκαν 24 ώρες πριν.

Εποπτεία για τον έλεγχο χρήσης μάσκας και κατοχής πιστοποιητικών εμβολιασμού και PCR τεστ στο προσωπικό καθώς και για τη μη ύπαρξη όρθιων πελατών αλλά και την τήρηση αποστάσεων θα υπάρχει στα μπαρ.

Επαναλαμβανόμενες θα είναι και οι περιπολίες στα σοκάκια για την αποτροπή όρθιων και συνωστισμού έξω από τα μπαρ.

Ταυτόχρονα, κάμερες και drones θα ελέγχουν για κορωνοπάρτι ενώ υπάρχει πρόβλεψη για μυστικούς αστυνομικούς σε βίλες αλλά και γιότ.

«Σκανάρισμα» θα γίνεται και στα σόσιαλ μίντια για τυχόν προσκλήσεις σε πάρτυ, μέσα από αυτά.

Διακριτική επιτήρηση θα υπάρχει και έξω από μοναστήρια και εκκλησίες εν όψει και του Δεκαπενταύγουστου με την τήρηση της αναλογίας ενός ατόμου ανά 15 τετραγωνικά στους ναούς.

Με βάση το παραπάνω, επιτήρηση θα υπάρχει και για την τήρηση της αναστολής σε Λιτανείες και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.  

Γενικότερα, η αστυνομική δύναμη έχει αυξηθεί κατά 20 με 30% από αποσπάσεις και δόκιμους οι οποίοι και θα αναλάβουν την προαναφερθείσα επίβλεψη.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι η επιστροφή εκδρομέων και τουριστών θα γίνεται με την επίδειξη self- test, «γρίφος» αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι με το τέλος των διακοπών, όσον αφορά την πορεία της πανδημίας και την τήρηση των μέτρων, αναφέρει το ΣΚΑΙ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τον Δεκαπενταύγουστο

Αυξημένη από σήμερα η κίνηση στα λιμάνια λόγω της εξόδου για τον Δεκαπεντάγουστο