Τουλάχιστον 17 οι νεκροί από τις πλημμύρες στον βορρά της Τουρκίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουλάχιστον 17 οι νεκροί από τις πλημμύρες στον βορρά της Τουρκίας
Ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Στους 17 αυξάνονται οι νεκροί από τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή της Βόρειας Θάλασσας στα βόρεια της Τουρκίας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών της χώρας.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν τουλάχιστον ακόμα ένα άτομο που αγνοείται, ενώ πάνω από 900 πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους λόγω των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες, σύμφωνα με την τουρκική Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD).

Οι διασώστες προσπαθούν σήμερα να εντοπίσουν επιζώντες σε μια 8ώροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε στην Κασταμονή μετά τις πλημμύρες. Δύο γειτονικά κτίρια ισοπεδώθηκαν, μια ένδειξη της βίας της φυσικής καταστροφής.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, λέγοντας παράλληλα πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για αποκατάσταση των ζημιών.

Πάνω από 170 χωριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ τουλάχιστον 4 γέφυρες έχουν καταρρεύσει και αρκετές ακόμα έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Η στάθμη των υδάτων ανήλθε σε ύψος 4 μέτρων σε ορισμένες πόλεις χθες, σύμφωνα με τις αρχές και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, που παρέσυραν στο πέρασμά τους αυτοκίνητα και πινακίδες σήμανσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Τουλάχιστον 11 νεκροί από τις πλημμύρες στο βορρά - Πάνω από 900 άτομα εκκενώθηκαν

gazzetta
gazzetta reader insider insider