Πώς είναι να ζεις στον Άρη; Το νέο πείραμα της NASA «αναζητά» εθελοντές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς είναι να ζεις στον Άρη; Το νέο πείραμα της NASA «αναζητά» εθελοντές
Οι «τυχεροί» που θα επιλεγούν θα κάνουν ένα εικονικό ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη, σε συνθήκες προσομοίωσης. 

Εθελοντές που είναι διατεθειμένοι να ζήσουν για ένα χρόνο στις συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη Άρη αναζητά η NASA για το νέο πειραματικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2022.

Οι «τυχεροί» που θα επιλεγούν θα ζήσουν σε συνθήκες προσομοίωσης για ένα χρόνο, ξεκινώντας με ένα εικονικό ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη.

Σύμφωνα με τη NASA, αναζητούνται τέσσερα άτομα που θα ζήσουν σε έναν χώρο 158τμ, σε ένα κτίριο στο διαστημικό κέντρο Johnson, στο Χιούστον του Τέξας. Δεν θα υπάρχουν παράθυρα και οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν θα καταναλώνουν έτοιμο φαγητό. Τρία τέτοια προγράμματα δρομολογούνται από τη NASA, με το πρώτο να ξεκινά το φθινόπωρο του 2022.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις άνοιξε την Παρασκευή και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τη βρουν εδώ: https://www.nasa.gov/chapea

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας μεταξύ 30 και 55 ετών, κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου στη μηχανική ή τα μαθηματικά και να έχουν καλή σωματική υγεία, ενώ δεκτοί θα γίνουν μόνο όσοι είναι Αμερικανοί πολίτες ή οι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NASA: Αστεροειδής Μπενού - Πόσες πιθανότητες έχει να πέσει στη Γη;

gazzetta
gazzetta reader insider insider