Ελλάδα
10-08-2021 | 07:52

Πυρκαγιά στην Εύβοια: 8η μέρα μάχης με τις φλόγες - Στόχος να μην φτάσει η φωτιά στην Ιστιαία

Newsroom
Μοιράσου το
Πυρκαγιά στην Εύβοια: 8η μέρα μάχης με τις φλόγες - Στόχος να μην φτάσει η φωτιά στην Ιστιαία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην 8η συνεχόμενη μέρα μάχης με τη μεγάλη πυρκαγιά που σαρώνει την Εύβοια βρίσκονται οι κάτοικοι και οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο νησί. 

Περιμένοντας βοήθεια από τα εναέρια μέσα το πρωί, οι κάτοικοι της Ιστιαίας όλο το βράδυ έβλεπαν τα μέτωπα της φωτιάς να κινούνται προς την περιοχή τους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι τεράστιες φλόγες απειλούσαν τα Καμάρια και την Καστανιώτισσα, ενώ την ίδια στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν στις Καματριάδες και τα Καμάρια.

Τα ξημερώματα το πύρινο μέτωπο στις Καματριάδες έφτασε στην αντιπυρική ζώνη που έφτιαξαν το απόγευμα οι κάτοικοι με τα μηχανήματα, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το χωριό, οι οποίοι μέχρι αυτήν την ώρα συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Εικόνα

Τη νύχτα τα μέτωπα συνέχιζαν να μαίνονται σε Γαλατσώνα, Γερακιού, Αγριοβότανο, Ελληνικά, κοντά στο Αρτεμίσιο, το Ασμήνιο και το Πευκί.

Αυτήν την ώρα, όλες οι δυνάμεις προσπαθούν ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς την Ιστιαία και έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Ιστιαίας - «Εθνικός στόχος» η αναστήλωση της Βόρειας Εύβοιας