Έδεσε στη Σικελία πλοίο που είχε διασώσει 257 πρόσφυγες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έδεσε στη Σικελία πλοίο που είχε διασώσει 257 πρόσφυγες
Πλοίο που μετέφερε 257 πρόσφυγες έδεσε σήμερα στο λιμάνι του Τράπανι, στην Ιταλία, σχεδόν μία εβδομάδα αφότου διέσωσε τους ανθρώπους σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Τυνησίας.

Πλοίο που μετέφερε 257 μετανάστες έδεσε σήμερα στο λιμάνι του Τράπανι, στην Ιταλία, σχεδόν μία εβδομάδα αφότου διέσωσε τους ανθρώπους σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Τυνησίας.

Οι πρόσφυγες που επέβαιναν στο πλοίο, κυρίως άνδρες από το Μαρόκο, το Μπανγκλαντές, την Αίγυπτο και τη Συρία, άρχισαν να κουνούν τα χέρια τους και να χειροκροτούν καθώς το πλοίο, το οποίο έχει ναυλώσει η γερμανική οργάνωση Sea Watch, πλησίαζε το λιμάνι του Τράπανι, στη Σικελία.

Ένας από αυτούς καθόταν στο κατάστρωμα και κρατούσε ένα πανό που έγραφε "Ιταλία, καλό".

Οι πρόσφυγες υποβλήθηκαν σε τεστ για την COVID-19 προτού μεταφερθούν σε ένα πλοίο καραντίνας όπου αναμένεται να μείνουν για δύο εβδομάδες ως προληπτικό μέτρο απέναντι στην εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Το Sea Watch και το Ocean Viking, ένα σκάφος το οποίο έχει ναυλώσει η ευρωπαϊκή φιλανθρωπική οργάνωση SOS Mediterranee, περισυνέλεξαν συνολικά 394 πρόσφυγες από ένα επικίνδυνα υπερπλήρες ξύλινο πλεούμενο στη Μεσόγειο την περασμένη Κυριακή και από τότε αναζητούσαν λιμάνι για αποβίβαση, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Πριν από λίγο το Ocean Viking δήλωσε στο AFP πως έλαβε άδεια να αποβιβάσει τους 549 πρόσφυγες που μεταφέρει στο λιμάνι Ποτσάλο στη Σικελία.

Οι αναχωρήσεις μεταναστευτικών σκαφών από τη Λιβύη και την Τυνησία με προορισμό την Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες λόγω των καλύτερων καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, τουλάχιστον 1.100 άνθρωποι που έφευγαν για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις και τη φτώχεια στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή έχασαν τη ζωή τους φέτος στη Μεσόγειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider