Ελλάδα
02-08-2021 | 10:26

Ίδρυση Ναυτικού Ομίλου Ανοικτής Θάλασσας Φίλων AHEPA στο Λουτράκι

Newsroom
Μοιράσου το
Ίδρυση Ναυτικού Ομίλου Ανοικτής Θάλασσας Φίλων AHEPA στο Λουτράκι
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μία μέρα μετά την ολοκλήρωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΑΗΕΡΑ στην Αθήνα, στο οποίο παρέστησαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελαροπούλου και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,  οι AHEPANS βρεθήκαμε στο Λουτράκι, σε μια ακόμη εκδήλωση με επίκεντρο τον ελληνισμό και μοναδικό σκοπό να μεταλαμπαδεύσουμε τις αρχές και τα ιδεώδη που μας διέπουν συνδυάζοντας την επιθυμία μας να συνεισφέρουμε στην τοπική κοινωνία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με πρωτοβουλία του  HJ25 Άγιος Ανδρέας - Αχαΐα, στον φιλόξενο χώρο του 5* ξενοδοχείου Wyndham Loutraki Poseidon Resort στο Λουτράκι, στην ημερίδα με θέμα «AHEPA – 99 Χρόνια Προσφοράς στον Ελληνισμό και την Ελλάδα» όπου στο πλαίσιό της υπεγράφη το καταστατικό της ιδρυτικής διακήρυξης  του Αθλητικού Σωματείου «Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας Φίλων AHEPA»,    παραβρέθηκαν  εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής ομογένειας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, η πρόξενος του Καναδά και ο Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ κ. Κώστας Βαρσάμης. 

Το ΑΗΕΡΑ HJ25 Άγιος Ανδρέας - Αχαΐα που λειτουργεί από το 2019 με έδρα την Πάτρα και δραστηριοποιείται και στους όμορους νομούς της Ηλείας, της Αρκαδίας και της Κορινθίας μια και έχει αρκετά μέλη και από αυτές τις περιοχές, θέλησε με αυτή την συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση να επισημάνει την παρουσία της στην περιοχή. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν ο υφυπουργός Ενέργειας και περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Yossi Amrani,  ο οποίος και επισήμανε την σημασία των πολύ καλών σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ και εξήρε τον ρόλο και την συμβολή της ΑΧΕΠΑ σε αυτό, o Πρέσβης του Καναδά δια της Προξένου κ.Karen Krakov η οποία τον εκπροσώπησε, ο εκδότης του Hellenic News of America & Πρόεδρος της Hermes Expo Κ. Παύλος Κοτρότσιος και ο Κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ κ. Κώστας Βαρσάμης.  

99 χρόνια, από την ημέρα ίδρυσης της ΑΧΕΠΑ, το 1922 στην Ατλάντα της Τζόρτζια, οι Έλληνες ομογενείς δεν έχουν σταματήσει να υπερασπίζονται τις Αρχές και τα Ιδεώδη της ΑΗΕΡΑ,  την Προστασία του Ελληνισμού, την  Εκπαίδευση, την Φιλανθρωπία,  την Προστασία του Θεσμού της Οικογένειας και την Ατομική Αριστεία.

Κλείνοντας τις εργασίες της ημερίδας ο πρόεδρος της  ΑΗΕΡΑ HJ25 Άγιος Ανδρέας - Αχαία κ. Δημήτριος Μουτούσης, τόνισε πως «ήρθαμε για να μείνουμε στην περιοχή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.