Γαλλία: Το υγειονομικό πιστοποιητικό στις μεταφορές θα τεθεί σε ισχύ μεταξύ 7 και 10 Αυγούστου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Το υγειονομικό πιστοποιητικό στις μεταφορές θα τεθεί σε ισχύ μεταξύ 7 και 10 Αυγούστου
Η επέκταση του υγειονομικού πιστοποιητικού στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων θα τεθεί σε ισχύ «μεταξύ 7 και 10 Αυγούστου» στη Γαλλία.

Η επέκταση του υγειονομικού πιστοποιητικού στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων θα τεθεί σε ισχύ «μεταξύ 7 και 10 Αυγούστου» στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Ντζεμπαρί, ο οποίος παραδέχθηκε πως οι έλεγχοι δεν μπορούν να είναι «συστηματικοί».

Ο νόμος για το μέτρο αυτό, που εγκρίθηκε από το γαλλικό Κοινοβούλιο τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, 26 Ιουλίου, «αναμένεται να δημοσιευθεί [στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης] στις 7 Αυγούστου και να τεθεί σε εφαρμογή τις ημέρες που θα ακολουθήσουν, μεταξύ 7 και 10 Αυγούστου», αποκάλυψε ο Ντζεμπαρί, στο ειδησεογραφικό δίκτυο BFMTV/RMC.

Η υποχρέωση επίδειξης του υγειονομικού πιστοποιητικού (που δείχνει αν ο/η κάτοχός του έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, έχει αναρρώσει από την Covid-19 ή έχει αρνητικό τεστ) αφορά κυρίως τις εσωτερικές πτήσεις, τα ταξίδια με TGV, Intercity (μεγάλες γραμμές) και νυκτερινά τρένα, υπενθύμισε ο υπουργός ο οποίος παραδέχθηκε παράλληλα πως για τις σιδηροδρομικές μεταφορές οι έλεγχοι θα είναι «μαζικοί» αλλά όχι «συστηματικοί».

«Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με τρόπο που να είναι όσο πιο λειτουργικός και ρέων γίνεται, έτσι ώστε να έχουμε ένα καλό ποσοστό ελέγχου και ταυτόχρονα να μην κάνουμε δύσκολη τη ζωή των ταξιδιωτών», διευκρίνισε, λέγοντας ότι θα ήθελε να αποφευχθεί ένα φαινόμενο «πολύ μεγάλων ουρών αναμονής», ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο της 15ης Αυγούστου.

Με δεδομένο τον αριθμό των ταξιδιωτών κάθε μέρα --400.000 όπως είπε-- οι έλεγχοι των υγειονομικών πιστοποιητικών δεν μπορούν να είναι συστηματικοί, είπε.

«Όπως και στη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δεν υπήρχε συστηματικός έλεγχος των ανθρώπων που έβγαιναν (...) θα υπάρχουν οργανωμένοι έλεγχοι κυρίως στους σταθμούς, τυχαίοι πάνω στα τρένα και κατά την άφιξη αλλά όχι με πλήρως στεγανό και συστηματικό τρόπο», είπε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider