Τόκιο 2020: Απολύθηκε ο διευθυντής της τελετής έναρξης για «αστείο» σχετικό με το Ολοκαύτωμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τόκιο 2020: Απολύθηκε ο διευθυντής της τελετής έναρξης για «αστείο» σχετικό με το Ολοκαύτωμα
Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο απέλυσαν τον Κεντάρο Κομπαγιάσι την Πέμπτη για ένα αστείο που έκανε για το Ολοκαύτωμα ως μέρος ενός κωμικού του σκετς την δεκαετία του 1990 και το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης.

Την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι διοργανωτές απέλυσαν τον διευθυντή της τελετής έναρξης για ένα «αστείο» που έκανε για το Ολοκαύτωμα, ενώ τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Σίντζο Άμπε, ένας ένθερμος υποστηρικτής των Αγώνων του Τόκιο, δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Η είδηση είναι η τελευταία σε μια σειρά ευτράπελων για τους διοργανωτές του Τόκιο που έχουν πυροδοτήσει οργή και έρχονται λίγες μέρες μετά από την αναγκαστική παραίτηση γνωστού μουσικού από συνθέτης της τελετής, αφού εμφανίστηκαν παλιές αναφορές για εκφοβισμό και καταχρηστική συμπεριφορά του.

Νωρίτερα φέτος, ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020 παραιτήθηκε αφού έκανε σεξιστικά σχόλια και ο επικεφαλής δημιουργικού των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ακολούθησε αφού έκανε υποτιμητικά σχόλια για μια δημοφιλή γυναίκα διασκεδαστή.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο απέλυσαν τον Κεντάρο Κομπαγιάσι την Πέμπτη για ένα αστείο που έκανε για το Ολοκαύτωμα ως μέρος ενός κωμικού του σκετς την δεκαετία του 1990 και το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης.

«Εκφράζω την βαθιά μου συγνώμη για την ταλαιπωρία και ανησυχία που προκάλεσα σε πάσα ένα ενδιαφερόμενο, καθώς και για τους κατοίκους του Τόκιο και τους Ιάπωνες, όταν η τελετή έναρξης είναι πολύ κοντά μας», δήλωσε ο Σέικο Χασιμότο, ο οποίος ηγείται της οργανωτικής επιτροπής.

Νωρίτερα, το Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ, μια διεθνής εβραϊκή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι η σύνδεση του Κομπαγιάσι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα «προσβάλει τη μνήμη» των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

Ο Κομπαγιάσι ζήτησε συγγνώμη για τα προηγούμενα σχόλιά του σε μια δήλωση.

«Καταστροφή του PR»

Ο πρώην πρωθυπουργός Άμπε, έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην προσέλκυση των Ολυμπιακών στο Τόκιο.

Τη στιγμή της υποβολής της προσφοράς, ο Άμπε και οι υποστηρικτές του ήλπιζαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ήταν αντίστοιχοι με τους Αγώνες του Τόκιο του 1964 προαναγγέλλοντας την αναβίωση του έθνους μετά από δεκαετίες οικονομικής στασιμότητας, σηματοδοτώντας επίσης την ανάκαμψή του από μια καταστροφική πυρηνική και φυσική καταστροφή το 2011.

Αλλά οι αλλαγές τελευταίας στιγμής στο προσωπικό, η επανεμφάνιση παρελθόντων καταχρηστικών σχολίων και η ελλοχεύουσα παρουσία της πανδημίας απειλούν να μετατρέψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε «καταστροφή του PR», δήλωσε ο Μπομπ Πίκαρντ, βετεράνος διευθυντής δημοσίων σχέσεων στην Leadership Communication.

«Το Τόκιο 2020 υποτίθεται πως θα ήταν μια παγκόσμια πλατφόρμα για την αφετηρία μιας νέας Ιαπωνίας που θα αντιμετωπίζει το διεθνές μέλλον με αυτοπεποίθηση. Αντ 'αυτού, αυτό που βλέπουμε εδώ είναι η κληρονομιά των νησιωτικών συμπεριφορών της παλιάς Ιαπωνίας, που έχουν εγκλωβιστεί σε προκαταλήψεις του παρελθόντος και ξεπερασμένα στερεότυπα», είπε.

Photo: AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider