Μπρετόν σε Πιερρακάκη: Με το ψηφιακό πιστοποιητικό μας δίνετε παραδείγματα που ακολουθούμε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπρετόν σε Πιερρακάκη: Με το ψηφιακό πιστοποιητικό μας δίνετε παραδείγματα που ακολουθούμε
Την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν οι πολίτες τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος υπεύθυνος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν.

Την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν οι πολίτες τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος υπεύθυνος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπρετόν, η πρόοδος που έχει κάνει η Ελλάδα στην εκστρατεία εμβολιασμού είναι σε πολύ καλό σημείο, ωστόσο, «θέλουμε να το ενθαρρύνουμε, υπάρχουν εμβόλια για όλους». Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλια της Ελλάδας για το ψηφιακό πιστοποιητικό χαρακτηρίζοντάς το ως «πολύ χρήσιμο εργαλείο και ένα "διαβατήριο" ελευθερίας». «Μας δίνετε παραδείγματα που ακολουθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπρετόν αναφέρθηκε στα θέματα για τα οποία ενημερώθηκε από τον υπουργό, κυρίως για αυτά που αφορούν στα ψηφιακά έργα που ήδη εγκρίθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί πάνω από 23% της χρηματοδότησης προορίζεται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. «Είναι πολύ μεγάλο νούμερο, είναι τρομερά ενδιαφέρων ο τρόπος που οργανώσατε τη δημοπρασία, είναι καινοτόμος τρόπος. Επίσης συζητήσαμε για το διάστημα, για το τεράστιο project της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας στις επικοινωνίες. Χαίρομαι πολύ γιατί με την Ελλάδα, όχι μόνο μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, αλλά η χώρα είναι έτοιμη για το 5G. Με τον υπουργό είμαστε σε πλήρη εναρμόνιση στα θέματα των υποδομών, του οικοσυστήματος που μπορεί να δημιουργηθεί από start ups για την καινοτομία», επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε: «Είχαμε την ευκαιρία το πρωί με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να συζητήσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Είναι ιδιαίτερα μεγάλη χαρά που υποδεχόμαστε, είχαμε την ευκαιρία να τον ξεναγήσουμε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου συζήτησαμε για όλες τις ψηφιακές καινοτομίες της τελευταίας περιόδου με έμφαση στο σύστημα εμβολιασμού, στον σχεδιασμό μας για τα δίκτυα 5ης γενιάς. Μοιραζομαστε το όραμα με τον επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη σε σχέση με τη συνδεσιμότητα. Ο χώρος του διαστήματος, των μικροδορυφόρων είναι το επόμενο βήμα, η επόμενη επέκταση του τηλεπικοινωνιακού μας συστήματος κι αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει κι εμείς σαν κράτος-μέλος αξιοποιώντας και τα κονδύλια του RRF θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε περαιτέρω για τη βελτίωση των συνολικών υποδομών μας».

Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν αφορούν σε ζητημάτα σχετικά με τις βασικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το διάστημα. Τα θέματα συζήτησης περιέλαβαν την ψηφιακή πτυχή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" και ειδικότερα την πρωτοβουλία ασφαλούς συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των επόμενων βημάτων για την εφαρμογή του σχεδίου, καθώς και την εκστρατεία εμβολιασμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπρετόν: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για πρόγραμμα εμβολιασμού - Η ΕΕ είναι έτοιμη για γ’ δόση αν χρειαστεί

Επίσκεψη του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τιερί Μπρετόν στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider