Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
«Οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες της Δυτικής Αθήνας είναι στην καρδιά και στον πυρήνα της προσοχής μας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες της Δυτικής Αθήνας είναι στην καρδιά και στον πυρήνα της προσοχής μας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική 2021» που συνδιοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να αναπτυχθεί δίνοντας δύναμη στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο», πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζοντας πως, μέχρι τώρα η Ευρώπη μάς έχει δώσει πολιτική σταθερότητα, πρόσβαση σε αγορές, ταυτότητα, νέα εργαλεία και δυνατότητα για φτηνό δανεισμό, χωρίς τα οποία δε θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη περίοδο της παγκοσμιοποίησης.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης και το αστρονομικό, όπως τόνισε, ποσό που περιέρχεται στην Ελλάδα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως μετά από σκληρή διαπραγμάτευση η Ελλάδα πήρε τα περισσότερα κατά κεφαλήν χρήματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και «είναι τεράστια η πρόκληση για τον επιχειρηματικό κλάδο και την ελληνική διοίκηση να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε μάλιστα πως στο υπουργείο Εξωτερικών «προσπαθούμε να διευκολύνουμε στα μικρά και στα μεγάλα τις ελληνικές επιχειρήσεις, να διευρύνουμε τους ορίζοντες της χώρας αλλά και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με τις χώρες της Ε.Ε ώστε η Ελλάδα να μπορεί, μέσα από την αύξηση του κύρους της, να αποτελεί μία χώρα στόχο είτε για επενδύσεις είτε για τουρισμό είτε για συναλλαγές είτε ακόμη και για μεταφορά τεχνογνωσίας».

Υπενθύμισε επίσης τις πρόσφατες πρωτοβουλίες στο υπουργείο Εξωτερικών για την ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας της Ελλάδας, όπως η business visa, η student visa και η πιο πρόσφατη digital nomad visa. «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μεγαλώσει μόνο αν ανοιχθεί στον κόσμο, αν κοιτάξει τον διεθνή περίγυρό της και τις ευκαιρίες που αναπτύσσονται σε αυτόν», υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider