Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο Τόκιο τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα από τα τέλη Ιανουαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο Τόκιο τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα από τα τέλη Ιανουαρίου
Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας κατέγραψε πάνω από 1.000 νέες μολύνσεις κορονοϊού σε ένα 24ωρο.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Ιανουαρίου αυξήθηκαν τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στο Τόκιο, λιγότερο από 10 μέρες προτού οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινήσουν στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Οι αρχές του Τόκιο ανακοίνωσαν την Τετάρτη 1.149 κρούσματα, που πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό μολύνσεων από τις 22 Ιανουαρίου.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν τη μετάλλαξη Δέλτα και με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να αφορά άτομα ηλικιών από 20 έως 40 ετών.

Σημειώνεται πως παρά την απόφαση για να μην παραστούν φίλαθλοι στους Αγώνες, παραμένει μεγάλη ανησυχία για εκθετική αύξηση της εξάπλωσης της νόσου λόγου του μεγάλου αριθμού αθλητών και μελών αποστολών που βρίσκονται ή που θα βρεθούν στο Τόκιο τις επόμενες μέρες.

Εν μέσω των αυξανόμενων κρουσμάτων η κυβέρνηση έχει κηρύξει εκ νέου κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Τόκιο και τις γειτονικές νομαρχίες και οι διοργανωτές των Ολυμπιακών ανακοίνωσαν ότι στις περιοχές αυτές θα απαγορεύεται η παρουσία θεατών στους αγώνες.

"Από τη στιγμή που η τάση είναι ανοδική , είναι πολύ αργά", λέει ο Χαρούκα Σακαμότο, ένας γιατρός και ερευνητής στο πανεπιστήμιο Keio του Τόκιο.

"Πιθανόν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να συνεχίσει να αυξάνεται για λίγες ακόμη ημέρες", προσθέτει ο ίδιος.

Ειδικοί του τομέα υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι εποχικοί παράγοντες, η αυξημένη κινητικότητα και η εξάπλωση των παραλλαγών θα οδηγήσουν σε μια αύξηση κρουσμάτων αυτό το καλοκαίρι.

Μόλις το 31% των πολιτών στην Ιαπωνία έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση--ανάμεσα στα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των πλούσιων χωρών, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Η παραλλαγή Δέλτα αφορά πλέον περισσότερα από το 30% των νέων κρουσμάτων στο Τόκιο και τα ποσοστά αυξάνονται.

Πληροφορίες από Japan Times, Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider