Ρωσία: Σεισμός 5,9 βαθμών στις Κουρίλες νήσους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Σεισμός 5,9 βαθμών στις Κουρίλες νήσους
σεισμός
Το εστιακό βάθος του σεισμού καταγράφηκε στα 12 χιλιόμετρα σύμφωνα με το EMSC.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις Κουρίλες νήσους σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Σύμφωνα με το EMSC ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 12 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του σεισμολογικού σταθμού «Γιούζνο-Σαχαλίνσκ», Γιελένα Σεμιόνοβα, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν στις 11.30 ( 03.00 ώρα Ελλάδας) σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε μικρή απόσταση από τις Κουρίλες Νήσους.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε σε απόσταση 111 χιλιομέτρων νότια της νήσου Σιμουσίρ, ενώ είχε εστιακό βάθος 59 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον εν λόγω σεισμολογικό σταθμό.

Οι αρμόδιοι σεισμολόγοι, ανέφεραν ότι δεν εξέδωσαν προειδοποίηση για ενδεχόμενη απειλή από τσουνάμι, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματίες ούτε υλικές ζημιές.

Νωρίτερα, στα παράλια της χερσονήσου Καμτσάτκα και των Κουρίλων είχαν καταγραφεί τέσσερις σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ωστόσο αργότερα οι σεισμογράφοι κατέγραψαν νέα σεισμική δόνηση στην Καμτσάτκα μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ανακοίνωσε η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων στην περιοχή της Καμτσάτκας. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων και το επίκεντρο του καταγράφηκε σε απόσταση 136 χιλιομέτρων ανατολικά της περιοχής Πετροπάβλοφσκ-Καμτσάσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider