Διεθνή
12-07-2021 | 12:09

Η Λιθουανία θα ζητήσει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας για το μεταναστευτικό

Newsroom
Μοιράσου το
Η Λιθουανία θα ζητήσει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας για το μεταναστευτικό
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στη χρήση των μεταναστών «ως πολιτικού όπλου για την άσκηση πίεσης» αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπρίλιους Λαντσμπέργκις προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση πολιτικών και υβριδικών απειλών.

«Για τη Λιθουανία, το πιο σημαντικό ζήτημα είναι οι χωρίς προηγούμενο μεταναστευτικές ροές που φθάνουν από την Λευκορωσία και με τη βοήθεια της κυβέρνησης της Λευκορωσίας», υπογράμμισε ο κ. Λαντσμπέργκις.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «για τη Λιθουανία είναι χωρίς προηγούμενο, αλλά για την Ευρώπη δεν είναι η πρώτη φορά που μία χώρα της ΕΕ αντιμετωπίζει αυτού του είδους την κρίση, όταν οι πρόσφυγες χρησιμοποιούνται ως πολιτικό όπλο για να αλλάξει η πολιτική της χώρας. Η Φινλανδία το έχει αντιμετωπίσει αυτό στο παρελθόν, η Ελλάδα, πρόσφατα η Ισπανία και τώρα η Λιθουανία».

«Θα μιλήσω στους συναδέλφους μου για να υπάρξει μια κοινή πολιτική από την πλευρά της ΕΕ για την αντιμετώπιση αυτού του είδους των πολιτικών και υβριδικών απειλών που αντιμετωπίζουν τα κράτη της ΕΕ», επισήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας.

Η Λιθουανία ξεκίνησε την κατασκευή φράκτη μήκους 550 χιλιομέτρων στα σύνορά της με την Λευκορωσία την Παρασκευή, αφού κατηγόρησε τις λευκορωσικές αρχές ότι στέλνουν εκατοντάδες μετανάστες, προερχόμενους κυρίως από το Ιράκ στη Λιθουανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.