Οκτώ στους δέκα υποψηφίους των Πανελλαδικών έλαβαν με sms την βαθμολογία τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οκτώ στους δέκα υποψηφίους των Πανελλαδικών έλαβαν με sms την βαθμολογία τους
Πανελλήνιες εξετάσεις
Σχεδόν 8 στους 10 υποψηφίους (ποσοστό 79,6%) ενημερώθηκαν με απόλυτη επιτυχία μέσω sms εντός μόλις 5 λεπτών, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο και μέσα σε λίγα μόλις λεπτά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έλαβαν τις βαθμολογίες τους 73.273 υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τους συνολικά 92.020 που συμμετείχαν έστω και σε ένα εξεταζόμενο μάθημα.

«Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και με σύμμαχο την τεχνολογία, δώσαμε φέτος τη δυνατότητα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων να λάβουν άμεσα ενημέρωση για τη βαθμολογία τους και στο κινητό τους. Η μεγάλη ανταπόκριση των νέων μας είναι ενδεικτική της επιθυμίας τους να αξιοποιήσουν νέα ψηφιακά εργαλεία. Συνεχίζουμε, σε εξαιρετική συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ολοταχώς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε περαιτέρω τις ψηφιακές δεξιότητες σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα» ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σχεδόν 8 στους 10 υποψηφίους (ποσοστό 79,6%) ενημερώθηκαν με απόλυτη επιτυχία μέσω sms εντός μόλις 5 λεπτών, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Παράλληλα, έγινε η ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Φέτος ήταν η πρώτη χρόνια που δόθηκε στους μαθητές η δυνατότητα να λάβουν την βαθμολογία τους μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο της επιλογής τους χάρη στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

«Η αποστολή των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων στα κινητά τηλέφωνα των μαθητών συμβολίζει μία μετάβαση. Μια μετάβαση από την εποχή που τα αποτελέσματα μεταδίδονταν μέσω του ραδιοφώνου στο σήμερα, όπου απεστάλησαν για πρώτη φορά απευθείας και προσωπικά σε όσους μαθητές είχαν δηλώσει ότι το επιθυμούν. Για εμάς η τεχνολογία είναι μέσο και όχι σκοπός. Είναι μέσο για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και για να σηματοδοτήσουμε έναν νέο ρόλο του κράτους, που θα πηγαίνει αυτό στον πολίτη για όσα εκείνος χρειάζεται. Έχουμε μια διαρκή και ιδιαίτερα παραγωγική συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με στόχο να αναβαθμίσουμε συνολικά την εκπαιδευτική διαδικασία εισάγοντας νέα ψηφιακά εργαλεία» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), Φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη γενική διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider