Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων
Το ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να περιορίσει την πρόσβαση των θεατών στα στάδια και τα γήπεδα.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναμένεται να θέσει την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού καθ' όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων NHK.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, Πέμπτη, με το καθεστώς να αναμένεται να διαρκέσει έως και τις 22 Αυγούστου. Το ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να περιορίσει την πρόσβαση των θεατών στα στάδια και τα γήπεδα, ενώ η ιαπωνική κυβέρνηση συνεχίζει να δέχεται μεγάλες πιέσεις ώστε να διεξαχθούν οι Αγώνες χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, που επικαλείται ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, είναι πλέον πιθανό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται πως εν όψει της έναρξης των Αγώνων, στις 23 Ιουλίου, τα νέα κρούσματα κορονοϊού στο Τόκιο για το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν στο υψηλότερο σημείο από τις 17 Μαΐου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τόκιο: Κοντά σε υψηλά 2μήνου τα νέα κρούσματα, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider