Αυστηρό μήνυμα του ΟΗΕ για την «απολυταρχική» Λευκορωσία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυστηρό μήνυμα του ΟΗΕ για την «απολυταρχική» Λευκορωσία
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο
«Οι αρχές της Λευκορωσίας θέλουν να σταματήσουν κάθε φωνή αντίθεσης» σημειώνει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Σφοδρή κριτική κατά της Λευκορωσίας άσκησε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, με αφορμή την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης αεροσκάφους στο Μινσκ τον Μάιο.

Η επικεφαλής του Συμβουλίου, Αναίς Μαρίν, δήλωσε πως το περιστατικό του Μαΐου «φανερώνει την επιθυμία των αρχών της Λευκορωσίας για να σταματήσουν κάθε φωνή αντίθεσης, όπως έκαναν τα απολυταρχικά καθεστώτα που γνωρίσαμε στο παρελθόν».

Η εισηγήτρια του ΟΗΕ, δήλωσε επίσης, πως σχεδόν 530 άνθρωποι στην Λευκορωσία, οι οποίοι έχουν χαρακτηρισθεί από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πολιτικοί κρατούμενοι, πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα, όπως και τρεις υποψήφιοι της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψάχνουν «σωσίβιο» από το ΕΣΠΑ για το στεγαστικό πρόβλημα

Αγρότες στα όπλα No2: Τι θα πρέπει να έχουμε στο χωράφι και στο… ράφι αν ξαφνικά ο ουρανός βρέξει drones

Gen Z: Η γενιά που αρνείται να εργαστεί με τους κανόνες των Boomers, αλλάζει δουλειές κάθε χρόνο και βάζει πάνω απ’ όλα την προσωπική ζωή

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider