Γαλλία: Η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού αντιπροσωπεύει πλέον το 20% των κρουσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού αντιπροσωπεύει πλέον το 20% των κρουσμάτων
Η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού αντιπροσωπεύει πλέον το 20% των κρουσμάτων στη χώρα, λέει ο γάλλος υπουργός Υγείας.

Στην παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, οφείλεται τώρα περίπου το 20% των κρουσμάτων της Covid-19 στη Γαλλία, δήλωσε στο ραδιοσταθμό France Info ο γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, καθώς η εν λόγω παραλλαγή έχει καταγράψει άνοδο σε σχέση με την εκτίμηση της προηγουμένης εβδομάδας ότι αντιπροσώπευε το 9-10% των κρουσμάτων.

«Η παραλλαγή Δέλτα αναλογεί τώρα σε περίπου 20% των νέων κρουσμάτων (...) το μερίδιό της συνεχίζει να αυξάνεται σε ποσοστό, όχι σε απόλυτους όρους, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται», δήλωσε ο Βεράν.

Μόνο 509 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα αναφέρθηκαν χθες, Δευτέρα, και ο μέσος όρος των πρόσθετων ημερήσιων μολύνσεων επτά ημέρων μειώθηκε σε 1.819, αριθμό που αποτελεί χαμηλό σχεδόν 10 μηνών, έναντι της κορύφωσής του στις 42.225 στις 14 Απριλίου.

«Η παραλλαγή Δέλτα σταδιακά γίνεται κυρίαρχη, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες στον κόσμο, καθώς είναι περισσότερο μεταδοτική», δήλωσε ο Βεράν.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα πως τα νέα κρούσματα Covid-19, που προκαλούνται από την παραλλαγή Δέλτα, έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα και η διάδοση της παραλλαγής αυτής σε όλο τον κόσμο έχει οδηγήσει μερικές χώρες να επιβάλουν εκ νέου μερικούς περιορισμούς στα ταξίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider