Χονγκ Κονγκ: Δημοσιογράφος της Apple Daily συνελήφθη για λόγους "εθνικής ασφάλειας"

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χονγκ Κονγκ: Δημοσιογράφος της Apple Daily συνελήφθη για λόγους "εθνικής ασφάλειας"
Η έβδομη σύλληψη δημοσιογράφου της συγκεκριμένης εφημερίδας

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε έναν πρώην δημοσιογράφο της εφημερίδας Apple Daily στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μμε.

Ο Φουνγκ Ουάι-κονγκ είναι ο έβδομος εργαζόμενος στη φιλοδημοκρατική εφημερίδα, που πλέον έχει κλείσει, ο οποίος συλλαμβάνεται για λόγους «εθνικής ασφάλειας» τις τελευταίες εβδομάδες. Εργαζόταν στην εφημερίδα ως αρχισυντάκτης και αρθρογράφος.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε ότι ένας 57χρονος άνδρας συνελήφθη στο αεροδρόμιο επειδή «συνωμοτούσε για να συνεργαστεί με ξένες χώρες ή ξένες δυνάμεις για να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλειας». Πρόσθεσε ότι τέθηκε υπό κράτηση και οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Η δημοφιλής ταμπλόιντ εφημερίδα αναγκάστηκε να κλείσει μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της στις 17 Ιουνίου και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών της. Το τελευταίο φύλλο της κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι δεκάδες άρθρα της ενδέχεται να παραβίασαν τον νόμο περί εθνικής ασφάλειας. Είναι η πρώτη φορά που ο νόμος αυτός, που επιβλήθηκε από το Πεκίνο, χρησιμοποιείται για να στοχοθετηθούν μέσα ενημέρωσης.

Η Ένωση Δημοσιογράφων του Χονγκ Κονγκ, σε μια πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση της σύλληψης, καταδίκασε τη στοχοθέτηση δημοσιογράφων από την αστυνομία και ζήτησε εξηγήσεις για την εξέλιξη αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider