Συνεχίζουν την απαγόρευση εισόδου σε Ινδία, Ν. Αφρική και Νιγηρία τα ΗΑΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζουν την απαγόρευση εισόδου σε Ινδία, Ν. Αφρική και Νιγηρία τα ΗΑΕ
Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου ταξιδιωτών από την Ινδία, τη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΑΕ

Μία απαγόρευση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) για την είσοδο ταξιδιωτών από την Ινδία, τη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία παραμένει σε ισχύ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΑΕ, μετά την ανακοίνωση του Ντουμπάι ότι θα προχωρήσει στη χαλάρωση των περιορισμών εισόδου ταξιδιωτών, από τις παραπάνω χώρες.

Το Ντουμπάι, είναι επιχειρηματικό και τουριστικό κέντρο της περιοχής, αλλά και το πιο δημοφιλές από τα επτά εμιράτα που συγκροτούν τα ΗΑΕ.

Στη διάρκεια της πανδημίας τα επτά εμιράτα των ΗΑΕ κατάρτισαν μερικές από τις δικές τους ξεχωριστές πολιτικές για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Σε σημερινή αναγγελία προς το αεροπορικό προσωπικό (NOTAM), η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΑΕ (GCAA) επικαλέστηκε ένα έγγραφο της 21ης Ιουνίου, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος ταξιδιωτών από 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Το Ντουμπάι είχε ανακοινώσει στις 19 Ιουνίου, ότι η ταξιδιωτική απαγόρευση για αυτούς που επισκέφτηκαν κατά τις τελευταίες 14 ημέρες την Ινδία, τη Νιγηρία και τη Νότια Αφρική, θα αρθεί στις 23 Ιουνίου.

Οι αλλαγές προβλέπουν ότι η είσοδος θα επιτραπεί στους κατοίκους των ΗΑΕ που ταξίδεψαν στην Ινδία και είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού, σε οποιονδήποτε από τη Νότια Αφρική που έχει πλήρως εμβολιαστεί και σε όσους στη Νιγηρία έχουν βρεθεί αρνητικοί στον κορονοϊό, εντός 48 ωρών.

Ένας εκπρόσωπος της GCAA δήλωσε σήμερα ότι για αυτούς που ταξιδεύουν από την Ινδία, απαγορεύεται ακόμη είσοδος τους στα ΗΑΕ, χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω για την κυβέρνηση του Ντουμπάι.

Το αρμόδιο γραφείο Τύπου στο Ντουμπάι δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού που εστάλη με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Η αεροπορική εταιρία Emirates του Ντουμπάι ανέφερε στο Twitter ότι οι πτήσεις από την Ινδία θα είναι διαθέσιμες από την 7η Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.

«Αναμένουμε για τα ακριβή πρωτόκολλα ταξιδιού και τις σχετικές οδηγίες πριν ξαναρχίσουμε» τις πτήσεις, ανέφερε η Emirates.

Οι Ινδοί αντιπροσωπεύουν μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες που κατοικούν στα ΗΑΕ και αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή της αγοράς για τους τουρίστες.

Το Ντουμπάι άνοιξε και πάλι τα σύνορά του, στους ξένους τουρίστες τον Ιούλιο, ενώ το Αμπού Ντάμπι απαιτεί περίοδο καραντίνας για τις αφίξεις από τις περισσότερες χώρες.

Μία εθνική απαγόρευση στις αφίξεις από την Ινδία άρχισε τον Απρίλιο, καθώς η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με μία έξαρση των μολύνσεων από την COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider