Διεθνή
22-06-2021 | 13:31

Η ΕΕ λαμβάνει 150 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Moderna

Newsroom
Μοιράσου το
Η ΕΕ λαμβάνει 150 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Moderna
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποίησε τη δυνατότητα παραγγελίας 150 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού.

Οι επιπλέον δόσεις του σκευάσματος πρόκειται να παραδοθούν εντός του 2022.

Σημειώνεται πως οι δόσεις αποτελούν μέρος του συμβολαίου της Ένωσης με την Moderna για την παράδοση 300 εκατ. δόσεων του σκευάσματος κατά του κορονοϊού.

Δηλώσεις

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ανέφερε: «Εξασφαλίζουμε 150 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις εμβολίων. Και εξασφαλίζουμε ένα συμβόλαιο για την ευελιξία που χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε μια νέα γενιά προσαρμοσμένων εμβολίων COVID-19, τα οποία είναι αποτελεσματικά έναντι παραλλαγών. Αυτό θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε τους πολίτες από νέες παραλλαγές του ιού».

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, σημείωσε ότι,«όπως συμφωνήθηκε με όλους τους Υπουργούς Υγείας, εξασφαλίζουμε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο μελλοντικών εμβολίων, με ένα ακόμη εμβόλιο mRNA που έχει ήδη αποδείξει την αξία του».

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο και να σκεφτούμε ένα βήμα μπροστά», προσέθεσε η επίτροπος Υγείας.

Η σύμβαση με τη Moderna βασίζεται στο ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων που θα διασφαλίσουν ότι η Ευρώπη θα έχει πρόσβαση σε έως και 4,4 δισεκατομμύρια δόσεις, αφού όλα τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.