Ειδήσεις | Ελλάδα
16-06-2021 | 08:10

Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τρένα και Προαστιακός

Newsroom
Μοιράσου το
Στάση εργασίας την Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τρένα και Προαστιακός
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με στάσεις εργασίας και όχι απεργία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, σήμερα Τετάρτη 16/6, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα:

-Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, λειτουργούν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 το πρωί.

 -Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

 -Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Η αρχική απόφαση των εργαζομένων άλλαξε προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ενώ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ως παράνομη και καταχρηστική την αρχική απόφαση για την απεργία της ΑΔΕΔΥ και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που είχε προκηρυχθεί ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ. Συγκεκριμένα, σημειώνεται πως η απόφαση του Πρωτοδικείου καθιστά παράνομη την απεργία μέχρι τις 10 το πρωί της Τετάρτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παράνομη μέχρι τις 10 το πρωί της Τετάρτης η απεργία της ΑΔΕΔΥ και στα ΜΜΜ

Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ: Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία