Ελλάδα
15-06-2021 | 21:21

Παράνομη μέχρι τις 10 το πρωί της Τετάρτης η απεργία της ΑΔΕΔΥ και στα ΜΜΜ

Newsroom
Μοιράσου το
Παράνομη μέχρι τις 10 το πρωί της Τετάρτης η απεργία της ΑΔΕΔΥ και στα ΜΜΜ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ως παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απόφαση για την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που είχε προκηρυχθεί ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ.

Σημειώνεται πως η απόφαση του Πρωτοδικείου καθιστά παράνομη την απεργία μέχρι τις 10 το πρωί της Τετάρτης.

Οι  νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών εισέφεραν στο δικαστήριο τα δελτία τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα ΜΜΕ με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην διαταραχτεί η διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Επιπλέον, υποστήριξαν ότι έχει ληφθεί απόφαση να εξαιρεθούν από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και ότι τα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΜ δεσμεύονται από τα όσα έχουν ήδη ανακοινώσει για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια και ζήτησαν η αγωγή να απορριφθεί ως άνευ αντικειμένου.

«Δεν έχουμε εξουσιοδότηση να παραιτηθούμε από την αγωγή. Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι Πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση» αντέτειναν οι εκπρόσωποι του Δημοσίου στην ακρόαση της υπόθεσης.

Νωρίτερα, το υπουργείο Παιδείας είχε καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή σχετικά με την 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για αύριο από την ΑΔΕΔΥ, για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ ζήτησε επίσης να εξαιρεθούν τα μέλη της από την απεργία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.