Μάλτα: Πολιτική η απόφαση της Βρετανίας για τον «Πράσινο Κατάλογο» χωρών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάλτα: Πολιτική η απόφαση της Βρετανίας για τον «Πράσινο Κατάλογο» χωρών
Οι Βρετανοί παραδοσιακά αποτελούν το ένα τρίτο του συνόλου των αφίξεων σ' αυτό το μικρό νησί της Μεσογείου.

Η Βρετανία αγνόησε τις συμβουλές των επιστημόνων και έλαβε μια πολιτική απόφαση όταν δεν περιέλαβε τη Μάλτα στον κατάλογό της με τους ασφαλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας Εβαρίστ Μπαρτόλο.

Η Βρετανία αναθεώρησε την περασμένη εβδομάδα τον αποκαλούμενο «Πράσινο Κατάλογο» χωρών, από τις οποίες οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, επιλέγοντας να μην βάλει καμιά νέα χώρα σ' αυτόν και παράλληλα να αφαιρέσει την Πορτογαλία.

Οι Βρετανοί παραδοσιακά αποτελούν το ένα τρίτο του συνόλου των αφίξεων σ' αυτό το μικρό νησί της Μεσογείου και αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί επέκριναν την κυβέρνηση επειδή δεν έπεισε το Λονδίνο ότι η Μάλτα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Όμως ο Μπαρτόλο δήλωσε πως η βρετανική κυβέρνηση δεν θέλει οι πολίτες της να πηγαίνουν στο εξωτερικό επειδή ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στο εσωτερικό.

«Η βρετανική κυβέρνηση αγνοεί την επιστημονική συμβουλή. Έλαβε μια πολιτική απόφαση να μην επιτρέψει τα ταξίδια οπουδήποτε, παρά την πίεση που αντιμετωπίζει από τις αεροπορικές εταιρείες, τα γραφεία ταξιδιών και τον κόσμο γενικά», έγραψε στο Facebook.

Η Μάλτα δεν κατέγραψε χθες, Δευτέρα, κανένα νέο κρούσμα Covid-19 για πρώτη φορά σε 11 μήνες. Ο μισός ενήλικος πληθυσμός της έχει εμβολιασθεί πλήρως και το 75% έχει κάνει την πρώτη δόση ενός εμβολίου -- το υψηλότερο ποσοστό στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider