Ν. Παπαθανάσης: Θα στηρίξουμε όποια επιχείρηση μείνει κλειστή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ν. Παπαθανάσης: Θα στηρίξουμε όποια επιχείρηση μείνει κλειστή
Ξεκαθάρισε ότι, «ό,τι μείνει κλειστό, σαφώς θα πάρει στήριξη» και προσέθεσε πως σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν «προς το τέλος του μήνα, σχετικά με περαιτέρω μέτρα στήριξης».

Υπομονή μέχρι να συνεδριάσει η Επιτροπή, συνέστησε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων. «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε, θα πρέπει να περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ατζέντα της Επιτροπής βρίσκονται τα ζητήματα της εστίασης στους εσωτερικούς χώρους και η μουσική στην εστίαση, οι εμποροπανηγύρεις και τα νυχτερινά κέντρα.

Όσον αφορά τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, είπε πως πραγματοποιούμε «70.000 ελέγχους, όμως δεν είναι σκοπός της κυβέρνησης να δίνει πρόστιμα».

Για τον Τουρισμό, υπενθύμισε ότι «και πέρυσι πήρε χρόνο να ‘χτιστεί’ η κίνηση» και προέβλεψε ότι, «φέτος θα πάμε καλύτερα από πέρυσι, ίσως και στο διπλάσιο ποσοστό» κίνησης. Προανήγγειλε επίσης ότι, «ανοίγει το πρόγραμμα του τουρισμού για καταλύματα, λεωφορεία και τουριστικά γραφεία».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι, πρωταρχικό στόχος είναι «να μην έχουμε απώλειες θέσεων εργασίας», ενώ συμπλήρωσε ότι, «μπαίνουμε στο κομμάτι της επανεκκίνησης με μια δέσμη μέτρων στήριξης, όπως αυτά για τους παιδότοπους και τα γυμναστήρια».

Ξεκαθάρισε ότι, «ό,τι μείνει κλειστό, σαφώς θα πάρει στήριξη» και προσέθεσε πως σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν «προς το τέλος του μήνα, σχετικά με περαιτέρω μέτρα στήριξης».

Ειδικά για τις εμποροπανηγύρεις, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις. «Δεν ξέρω αν θα ανοίξουν τώρα ή το άλλο Σαββατοκύριακο», είπε υπενθυμίζοντας ότι είχαν λειτουργήσει και πέρυσι, αλλά και ότι, «έχουμε μέτρα και κανόνες».

«Ο γάμος είναι ιερό θέμα», σχολίασε, συμπληρώνοντας πως για το θέμα της μουσικής και του περιορισμού των ατόμων στις δεξιώσεις, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει θέσει το θέμα στο τραπέζι, όμως «εμπιστευόμαστε τους λοιμωξιολόγους κι ας μην ξεχνάμε ότι πολίτες είναι διασωλωνημένοι κι άλλοι νοσούν. Ο covid 19 δεν έχει φύγει».

Ο Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε ότι, στο πρόγραμμα για τη στήριξη της Εστίασης, θα στηριχτούν 35.000 επιχειρήσεις, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 25.000 αιτήσεις, οι 10.000 εκ των οποίων έχουν εκκαθαριστεί. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για πρόγραμμα ΕΣΠΑ «πρέπει να παίρνουμε έγκριση, που μερικές φορές καθυστερεί», είπε σχετικά με το χρόνο εκταμίευσης των ποσών και εκτίμησε ότι, «η αγορά από τη στιγμή που ξέρει πόσα χρήματα θα πάρει, μπορεί και ρυθμίζει τη ροή».

«Τα χρήματα δεν είναι ατελείωτα, το κράτος συνεχίζει να δανείζει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider