FTC: Απάτες με κρυπτονομίσματα - Απέσπασαν 2 εκατ. δολάρια υποδυόμενοι τον Έλον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FTC: Απάτες με κρυπτονομίσματα - Απέσπασαν 2 εκατ. δολάρια υποδυόμενοι τον Έλον Μασκ
Οι απατεώνες που κατηγορούνται για πλαστοπροσωπία ισχυρίζονταν πως θα «πολλαπλασιάσουν τα κρυπτονομίσματα που στέλνουν στο ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι».

Σε περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια ανέρχονται οι απώλειες των μικροεπενδυτών σε κρυπτονομίσματα, από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι και τη Δευτέρα 17/5/2021, από απατεώνες που υποδύονται τον ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ, σύμφωνα με την Federal Trade Commission (FTC) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Marketwatch, οι απατεώνες που κατηγορούνται για πλαστοπροσωπία - μεταξύ άλλων - ισχυρίζονταν πως θα «πολλαπλασιάσουν τα κρυπτονομίσματα που στέλνουν στο ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι» οι χρήστες με την υπόσχεση πως θα «τα επιστρέψουν πολλαπλασιασμένα στους αρχικούς κατόχους».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό οργανισμό, δεν πρόκειται για την μοναδική απάτη με κρυπτονομίσματα, καθώς το ίδιο διάστημα, αντίστοιχες απάτες με κρυπτονομίσματα έχουν επιφέρει απώλειες ύψους 80 εκατ. δολαρίων, καταγράφοντας δεκαπλάσια αύξηση απωλειών από απάτες, για την ίδια περίοδο, ένα χρόνο νωρίτερα. Η FTC ενημερώνει για την ύπαρξη πολλαπλών περιπτώσεων απάτης και προειδοποιεί τους χρήστες κρυπτονομισμάτων να μην μεταφέρουν και να μην πληρώνουν με δωροκάρτες, κρυπτονομίσματα ή εμβάσματα καθώς οι πιθανότητες να τους επιστραφούν χρήματα είναι μηδαμινές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Ξανά κάτω από τις 40.000 δολάρια - Πλησιάζει ο «πάτος»;

Έλον Μασκ: Γιατί το dogecoin είναι καλύτερο από το bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider