Διεθνή
09-05-2021 | 11:07

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Παρακολουθήστε την εναρκτήρια εκδήλωση στο Στρασβούργο

Newsroom
Μοιράσου το
Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Παρακολουθήστε την εναρκτήρια εκδήλωση στο Στρασβούργο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την Ημέρα της Ευρώπης, σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου.

Δείτε εδώ ζωντανά την εκδήλωση

Σημ. όλες οι ώρες που αναφέρονται είναι σε ζώνη ώρας Κεντρικής Ευρώπης (CEST)Πότε: Κυριακή 9 Μαΐου, 14.00 - 15.30

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μιάμιση ώρα. Περιλαμβάνει ομιλίες των προέδρων Sassoli και von der Leyen και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Costa, οι οποίοι εκπροσωπούν τους θεσμούς της ΕΕ, χαιρετισμό του προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron, καθώς και σύντομες παρεμβάσεις από τους συμπροέδρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διάσκεψης. Θα υπάρξει επίσης συμμετοχή των πολιτών -ατομικά ή μέσω οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών- μέσω βίντεο, όπως και μουσικά μέρη από τον βιολιστή Renaud Capuçon και το κουαρτέτο Karski, αλλά και συνδέσεις με εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στα κράτη μέλη.

Στην αίθουσα της ολομέλειας του ΕΚ θα παρευρίσκονται 27 φοιτητές από όλα τα κράτη μέλη οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus, ενώ περίπου 300 πολίτες που έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την εκδήλωση εξ αποστάσεως θα είναι παρόντες μέσω μεγάλων τηλεοπτικών οθονών.

Οι Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν επίσης μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Μέτρα πρόληψης COVID-19

Οι δημοσιογράφοι μπορούν να παρευρεθούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσουν αυστηρά τους υγειονομικούς περιορισμούς και τα μέτρα που έχουν οριστεί από τις γαλλικές αρχές και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση πρέπει να τηρούν αποστάσεις 1,5 μέτρου, ενώ θα πρέπει να φορούν ιατρική μάσκα προσώπου ανά πάσα στιγμή στις εγκαταστάσεις του ΕΚ.

Οπτικοακουστική κάλυψη

Η τελετή έναρξης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS+ (clean feed) από τις 13:30 έως τις 15:30. Το Ebs θα μεταδίδει υποτιτλισμένο τηλεοπτικό σήμα (έτοιμο για αναμετάδοση).

Η τελετή θα μεταδοθεί επίσης μέσω διαδικτύου στο Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ και στο EbS+, στους λογαριασμούς του Κοινοβουλίου στο Facebook και στο twitter. Ακολουθήστε τους λογαριασμούς των Γραφείων του ΕΚ στην Αθήνα και τη Λευκωσία για περισσότερες πληροφορίες:

Αθήνα

https://twitter.com/ep_hellas @EP_Hellas

https://www.facebook.com/EPHellas

https://www.instagram.com/ephellas/

https://www.youtube.com/user/europarlgr

Λευκωσία

https://twitter.com/EP_CYPRUS @EP_CYPRUS

https://www.facebook.com/ep.cyprus/

https://www.instagram.com/epcyprus/?hl=en

Οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες από την κάλυψη θα είναι διαθέσιμα για λήψη στο Κέντρο Πολυμέσων:

https://multimedia.europarl.europa.eu/el/conference-on-future-of-europe….

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.