ΗΠΑ: Απόπειρα εισβολής στη CIA - Ένα άτομο τραυματίστηκε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απόπειρα εισβολής στη CIA - Ένα άτομο τραυματίστηκε
Ένα άτομο τραυματίστηκε από πυρά πρακτόρων του FBI κατά την απόπειρά του να εισβάλει στην έδρα της CIA.

Ένας ένοπλος τραυματίστηκε από πυρά πρακτόρων του FBI, αφού αποπειράθηκε χθες να εισβάλει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της CIA, ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία.

Το άτομο αυτό που δεν έχει ταυτοποιηθεί δεν κατόρθωσε να περάσει από την πρώτη πύλη πρόσβασης που οδηγεί στο αχανές δασώδες συγκρότημα της CIA, της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, που βρίσκεται κοντά στην Ουάσιγκτον.

Στη συνέχεια, το προσωπικό ασφαλείας προσπάθησε για αρκετές ώρες να διαπραγματευτεί μαζί του για να τον πείσει να παραδοθεί.

Αλλά το άτομο «βγήκε από το όχημά του κρατώντας όπλο και συνελήφθη από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου», ανέφερε το FBI σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της CIA ανέφερε ότι η υπηρεσία είχε γνώση της κατάστασης που εξελισσόταν έξω από την περίμετρο ασφάλειας του συγκροτήματος, αρκετές εκατοντάδες μέτρα από το κεντρικό κτίριο.

«Το συγκρότημά μας παραμένει ασφαλές και οι αξιωματικοί ασφαλείας μας είναι τα μόνα μέλη της υπηρεσίας που εμπλέκονται άμεσα», είπε.

Η ασφάλεια της έδρας της CIA έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Βρίσκεται στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.

Το 1993, ο Μιρ Αϊμάλ Κανσί, ένας Πακιστανός, σκότωσε δύο εργαζόμενους της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών και τραυμάτισε τρεις άλλους, πυροβολώντας τους καθώς ήταν στα οχήματά τους περιμένοντας να μπουν στο συγκρότημα.

Διέφυγε στο Πακιστάν, όπου συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό που διήρκησε για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εκδόθηκε στις ΗΠΑ, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε το 2002.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider