Δερμιτζάκης: Ελάχιστες οι πιθανότητες να έχουμε φάρμακο για τον κορονοϊό μέχρι τέλος του έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δερμιτζάκης: Ελάχιστες οι πιθανότητες να έχουμε φάρμακο για τον κορονοϊό μέχρι τέλος του έτους
«Είναι διαφορετικό το «τελειώσαμε» και διαφορετικό το αν θα δούμε νέο κύμα», ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης.

«Υπάρχουν κάποια φάρμακα που δοκιμάζονται αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις προσδοκίες που δημιουργούμε», τόνισε ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open.

Με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με τη νέα θεραπεία για τον κορονοϊό, και ειδικότερα το φάρμακο που αναπτύσσεται στο Τελ Αβίβ και την έναρξη των κλινικών δοκιμών του στην Ελλάδα, ο καθηγητής Γενετικής εκτίμησε ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να έχουμε φάρμακο κατά του κορονοϊού μέχρι τέλος του έτους.

Το ενδεχόμενο 4ου κύματος μέσα στο καλοκαίρι

Για το ενδεχόμενο νέας κορύφωσης της πανδημίας μετά τα ανοίγματα είπε: «Είναι διαφορετικό το «τελειώσαμε» και διαφορετικό το αν θα δούμε νέο κύμα». Συμπλήρωσε ότι εάν εφαρμοστούν με προσοχή όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, τότε δεν θα «φέρει εύκολα μια νέα αύξηση» στα κρούσματα και κατ' επέκταση ένα νέο κύμα της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι.

«Νομίζω αν εφαρμοστεί το πλαίσιο συμπεριφοράς που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα θα πέσουν γρήγορα και θα έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider