Περιφέρεια Αττικής: Διανομή φαρμάκων ευρείας χρήσης σε όλα τα κοινωνικά φαρμακεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιφέρεια Αττικής: Διανομή φαρμάκων ευρείας χρήσης σε όλα τα κοινωνικά φαρμακεία
Διανομή χιλιάδων φαρμάκων ευρείας χρήσης σε όλα τα κοινωνικά φαρμακεία των δήμων από την Περιφέρεια Αττικής.

«Στόχος μας είναι να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς φάρμακα. Ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται» τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με την ολοκλήρωση της διανομής περίπου 80.000 κουτιών φαρμάκων ευρείας χρήσης, από την Περιφέρεια Αττικής σε όλα τα Κοινωνικά Φαρμακεία των Δήμων, μετά από σχετική πρωτοβουλία του.

Το φαρμακευτικό υλικό ήταν χορηγία της εταιρείας Reckit Benckiser Hellas Healthcare και παραδόθηκε στο Κέντρο Εφοδιασμού της Περιφέρειας, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου και ακολούθησε η διανομή του σε όλα τα φαρμακεία που διαθέτουν φαρμακοποιό.

Σημειώνεται πως τα Κοινωνικά Φαρμακεία χρηματοδοτούνται μέσω της Περιφέρειας Αττικής από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και στο πλαίσιο της υποστήριξής τους, η Περιφέρεια επεξεργάζεται συνεχώς τρόπους ενίσχυσής τους σε φαρμακευτικό υλικό για την εξυπηρέτηση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, των ανασφάλιστων αλλά και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider