Οι υποδομές ως πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι υποδομές ως πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Ένας από τους βασικότερους κλάδους που προσελκύει επενδύσεις στις υποδομές είναι ο τουρισμός που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας.

Οι υποδομές συμβάλλουν στη μεγέθυνση της οικονομίας με ιδιαίτερα υψηλό πολλαπλασιαστή, καθώς αποτελούν, ταυτόχρονα, υποδοχέα επενδύσεων και παράγοντας βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Οι συνιστώσες αυτές θα αναλυθούν από τους πλέον ειδικούς και αρμόδιους και κορυφαίους του κλάδου τους στο Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, με υβριδική μορφή, και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαΐου, 2021 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ένας από τους βασικότερους κλάδους που προσελκύει επενδύσεις στις υποδομές είναι ο τουρισμός που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας, λόγω της μεγάλης συμβολής του στη διαμόρφωση του ΑΕΠ και στην απασχόληση. Τη διάσταση αυτή, σε συνάρτηση με την ανάπτυξη ενός νέου, πιο ανταγωνιστικού τουριστικού μοντέλου, θα παρουσιάσουν οι Δημήτρης Ανδριόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Γιώργος Χρυσικός, Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Hospitality, Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Temes, Γεώργιος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Fraport Greece και ο Μανώλης Σιγάλας, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Hill International για τη ΝΑ Ευρώπη.

Πολύ σημαντική θα είναι η παρουσία του Προέδρου της Κινεζικής Τράπεζας, Asian Infrastructure Investment Bank, Jin Liqun, ο οποίος στο πλαίσιο του Φόρουμ, θα αναφερθεί στις Κινεζικές επενδύσεις στα Βαλκάνια.

Οι υποδομές στα λιμάνια συνδέονται άμεσα με τη δημιουργία αξίας στην εμπορική αλυσίδα και τις μεταφορές, παίζοντας ταυτόχρονα κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο, όπως θα προκύψει από τη συζήτηση μεταξύ των Captain Weng Lin, Deputy CEO, Piraeus Port Authority S.A., Greece, Τζον Χαραλαμπάκη, Managing Director της BlackSummit Financial Group των ΗΠΑ και Χρήστου Βίνη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ.

Στον στρατηγικό σχεδιασμό της Ελλάδας να αναπτύξει τα logistics ώστε να μετατραπεί σε κέντρο διασύνδεσης με την Ευρώπη θα αναφερθούν ο Υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Transport Specialist της World Bank, Luis Blancas, o Επικεφαλής της Rail Logistics Division στην VTG Rail Logistics της Γερμανίας, Günther Ferk, και ο Πρόεδρος του National Logistics Committee, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.

Ας μην ξεχνάμε και τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Frans Timmermans, του οποίου η ομιλία θα επικεντρωθεί στην σημασία της πράσινη συμφωνίας και τη νέα στρατηγική για την αειφόρο ανάπτυξη.

Τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου για την απελευθέρωση όλων των δυνάμεων που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη πολλαπλασιαστική επίπτωση στην οικονομία θα αναλύσουν οι Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Issam El-Absi, Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, πρώην Ευρωβουλευτής και Υπουργός, CEO της AIDIGITS LTD, Νίκος Μίλης, Πολιτικός Μηχανικός του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Βησσαρίων Παπαδόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, και Γιώργος Ραουνάς, Partner, Head of Risk Consulting της KPMG Ελλάδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider