Ελλάδα
27-04-2021 | 10:04

Πιερρακάκης για κατάργηση των SMS μετακινήσεων: Ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες

Newsroom
Μοιράσου το
Πιερρακάκης για κατάργηση των SMS μετακινήσεων: Ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Tην κατάργηση του SMS μετακινήσεων προανήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, δεδομένου ότι από Δευτέρα ανοίγει η εστίαση για την οποία δεν θα χρειάζεται SMS. 

Ωστόσο, ο υπουργός δεν έκανε σαφές το πότε θα γίνει παρελθόν το μέτρο, και είναι κάτι το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 30-39 ετών

Η πλατφόρμα για εμβολιασμό των 30-39 ετών άνοιξε νωρίτερα από το αναμενόμενο, από χθες το βράδυ, δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης. 

Διευκρίνισε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς καλούνται να μπουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού ή να απευθυνθούν στον φαρμακοποιό τους, αφού ο στόχος είναι να εμβολιαστούν άμεσα. Ήδη χθες το βράδυ κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες.

Παρόμοια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την ηλικιακή ομάδα των 40-44, με την πλατφόρμα να ανοίγει την Μ. Πέμπτη, επίσης για εμβολιασμό με το AstraZeneca, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49, η οποία όμως θα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Ο κ. Πιερρακάκης είπε ακόμη ότι όσοι το επιθυμούν και με δεδομένο ότι από τις 14 Μαΐου θα απελευθερωθούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ακόμη κι αν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να αλλάξουν το ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση και να κλείσουν ραντεβού σε όποια πόλη ή περιοχή επιθυμούν.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.