ΠτΔ: Η Έξοδος του Μεσολογγίου ήταν μια κορυφαία στιγμή που συμπύκνωσε το ηρωικό επαναστατικό φρόνημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠτΔ: Η Έξοδος του Μεσολογγίου ήταν μια κορυφαία στιγμή που συμπύκνωσε το ηρωικό επαναστατικό φρόνημα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Μεσολόγγι για τον εορτασμό της 195ης επετείου της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Η κυρία Σακελλαροπούλου παρέστη στη Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στον Κήπο των Ηρώων, όπου κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο των Ηρώων και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έξοδος του Μεσολογγίου αποτέλεσε ένα τραγικό συμβάν της Ελληνικής Εθνεγερσίας και ταυτόχρονα μια κορυφαία στιγμή που συμπύκνωσε το ηρωικό επαναστατικό φρόνημα, το αυτοθυσιαστικό πνεύμα, την ηθική ελευθερία.

Είναι το κυρίαρχο γεγονός που σφράγισε την εικόνα και την ταυτότητα του Μεσολογγίου, αυτό που προσέδωσε στην πόλη την ιερότητά της.

Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τιμάμε σήμερα εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους από αγάπη για τη ζωή, μη θέλοντας να την εξευτελίσουν μέσα στη σκλαβιά.

Η έξοδος του Μεσολογγίου δεν ήταν ήττα. Ήταν μια στιγμή υπέρτατης έξαρσης και γενναιότητας. Μια χούφτα τόπος αντιστάθηκε σε μια αυτοκρατορία, προκαλώντας τον θαυμασμό όλου του κόσμου.

Έχουμε ιστορικό καθήκον να ανταποκριθούμε στην υψηλή παρακαταθήκη των προγόνων μας, οικοδομώντας ένα μέλλον αντάξιό τους».

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης -Πινακοθήκη του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στο Μεσολόγγι, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στη Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Διεθνές Κέντρο Έρευνας & Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό), στο Μουσείο 'Αλατος, σε Εργαστήριο Παραδοσιακών Φορεσιών και σε τοπικό Αλιευτικό Συνεταιρισμό.

Παρόντες κατά την επίσκεψη της κυρίας Σακελλαροπούλου στο Μεσολόγγι ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider