Φον ντερ Λάιεν: Χαιρετίζω την πρώτη επίσημη υποβολή σχεδίου ανάκαμψης από την Πορτογαλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φον ντερ Λάιεν: Χαιρετίζω την πρώτη επίσημη υποβολή σχεδίου ανάκαμψης από την Πορτογαλία
«Η υποβολή σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας φάσης στη διαδικασία υλοποίησης του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Βλέπουμε ότι σε όλη την Ευρώπη οι εκστρατείες εμβολιασμού επιταχύνονται. Παράλληλα, τώρα είναι ακόμη πιο σημαντικό να ξεκινήσει το NextGenerationEU. Η οικονομική ανάκαμψη πρέπει να συμβαδίζει με τη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης στο πεδίο» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, χαιρετίζοντας το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Πορτογαλίας, το πρώτο που υποβλήθηκε επίσημα στην Επιτροπή.

«Η υποβολή σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας φάσης στη διαδικασία υλοποίησης του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η Επιτροπή προσβλέπει στην αξιολόγηση του πορτογαλικού σχεδίου, το οποίο εστιάζει στην ανθεκτικότητα, την κλιματική και ψηφιακή μετάβαση και περιλαμβάνει έργα σε όλους σχεδόν τους εμβληματικούς ευρωπαϊκούς τομείς. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τα κράτη μέλη για να τα βοηθήσουμε να καταρτίσουν σχέδια υψηλής ποιότητας. Στόχος μας παραμένει η έγκριση όλων των σχεδίων έως το καλοκαίρι. Για να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πληρωμές, πρέπει όλα τα κράτη μέλη να έχουν εγκρίνει την απόφαση για τους ιδίους πόρους. Είμαι πεπεισμένη ότι όλα θα έχουν τεθεί σε εφαρμογή έως το καλοκαίρι».

Το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Πορτογαλίας είναι το πρώτο σχέδιο που υποβλήθηκε επίσημα στην Επιτροπή. Το σχέδιο καθορίζει τις μεταρρυθμίσεις και τα έργα δημόσιων επενδύσεων που σχεδιάζει να υλοποιήσει η Πορτογαλία με τη στήριξη του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). Ο RRF είναι το βασικό μέσο στο επίκεντρο του NextGenerationEU, του σχεδίου της ΕΕ για να βγούμε πιο δυνατοί από την πανδημία της COVID-19. Η Επιτροπή συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τα υπόλοιπα κράτη μέλη για να τα βοηθήσει να καταρτίσουν σχέδια υψηλής ποιότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider