Μπάιντεν: Διπλασιάζεται ο στόχος των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου - Μείωση 50% έως το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Διπλασιάζεται ο στόχος των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου - Μείωση 50% έως το 2030
Σε μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 50% με 52% έως το 2030 δεσμεύτηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε ένα ακόμη βήμα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. 

Σε μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 50% με 52% έως το 2030 αναμένεται να δεσμευτεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, σε ένα ακόμη βήμα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Πρόκειται για στόχο που υπερδιπλασιάζει την προηγούμενη δέσμευση, υπό τους όρους της Συμφωνίας του Παρισίου για το Κλίμα, όπου η κυβέρνηση του Ομπάμα είχε δεσμευτεί για μείωση κατά 26% με 28%έως το 2025.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ανακοινώσει τον στόχο αυτό στη σύνοδο κορυφής των παγκόσμιων ηγετών, η οποία πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, κατά την οποία ελπίζει να παροτρύνει σε παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Σε αυτή θα παρευρεθούν και οι 40 παγκόσμιοι ηγέτες που προσκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την Κίνα και την Ινδία, οι οποίες αναμένεται να αναλάβουν νέες δεσμεύσεις. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές κατά 68% και 55%, αντίστοιχα, έως το 2030. Η Κίνα, η μεγαλύτερη εκπομπή στον κόσμο, έχει δεσμευτεί να φτάσει τις μέγιστες εκπομπές έως το 2030 και να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2060.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider