Λι Μπέι: Η Κινέζα που αψήφησε την Bridgewater και αύξησε κατά 258% τα κέρδη της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λι Μπέι: Η Κινέζα που αψήφησε την Bridgewater και αύξησε κατά 258% τα κέρδη της
Η επικεφαλής του fund Shanghai Banxia Investment Management Center, είδε τα κέρδη της για το 2020 να αυξάνονται κατά 258%.

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να προβληματίζει τους επενδυτές ανά τον κόσμο για το ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις και τα «ανοίγματα» τους, μια επενδύτρια στην Κίνα τονίζει τα οφέλη που υπάρχουν από τις «τραβηγμένες» τοποθετήσεις, αμφισβητώντας τη στρατηγική του δισεκατομμυριούχου διαχειριστή κεφαλαίων και ιδρυτή της Bridgewater Associates, Ρέι Ντάλιο

Ο λόγος για την Λι Μπέι, επικεφαλής του fund Shanghai Banxia Investment Management Center, που είδε τα κέρδη της για το 2020 να αυξάνονται κατά 258%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Παρόλο που η αξία της Shanghai Banxia ανέρχεται σε 76 εκατ. δολάρια, η ίδια η Λι δηλώνει πως η εταιρεία και παρόμοια fund είναι σε καλύτερη θέση να κατανοήσει τους τρόπους με τους οποίους η Κίνα οδηγεί την παγκόσμια οικονομία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα περιορισμένα κέρδη της Λι για το 2019 οδήγησαν την Κινέζα επενδύτρια να αναθεωρήσει τη στρατηγική της Bridgewater Associates για χαμηλές επενδύσεις με στόχο ανάλογη επιστροφή κερδών.

Βλέποντας πως οι επενδυτές αποσύρουν κεφάλαια από τη Banxia, η Λι τοποθέτησε δικά της χρήματα προσθέτοντας μόχλευση μεταξύ 250% και 300%.

Τον Ιανουάριο του 2020, «διαβάζοντας» τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού και την εξασθένηση της παγκόσμιας οικονομίας, η Λι αντιμετώπισε με short θέσεις την αγορά των μετοχών και των εμπορευμάτων, ανεβάζοντας θεαματικά την αξία της Banxia για το α' τρίμηνο του 2020.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Λι ανταγωνίζεται πάνω από 30 παγκόσμιες εταιρείας στην κινεζική αγορά των hedge funds, που αξιολογείται κοντά στα 700 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider