Στον «πάγο» βάζει ο FDA το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον «πάγο» βάζει ο FDA το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ
Να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson ζήτησε ο FDA. Διαψεύδει η εταιρεία τη συσχέτιση των περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο.

Να σταματήσουν τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson ζήτησε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από τις αμερικανικές πολιτείες.

Συγκεκριμένα ο FDA κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση αφού έξι άτομα στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που αφορούσε θρόμβους.

Η FDA είπε ότι η σύσταση είναι «μεγάλη προσοχή», προσθέτοντας ότι οι ανεπιθύμητες παρενέργειες που παρατηρήθηκαν σε μερικούς πολίτες των ΗΠΑ που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα, φαίνεται να είναι εξαιρετικά σπάνιες. Και οι έξι ήταν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 48 ετών, και εμφάνισαν θρομβώσεις σε διάστημα μεταξύ 6-13 ημερών.

Σχεδόν 7 εκατ. άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson μέχρι στιγμής και περίπου 9 εκατ. ακόμη δόσεις έχουν αποσταλεί στις πολιτείες.

Ενδεικτικό είναι πως η μετοχή της J&J σημειώνει πτώση άνω του 3% σύμφωνα με τα futures της Wall ενδεικτικό του τι θα ακολουθήσει στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Ενώ η κίνηση συνιστά σύσταση προς τους εργαζόμενους στον κλάδο υγείας των πολιτειών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να παγώσει τη χορήγηση του εμβολίου σε όλα τα σημεία εμβολιασμού που ελέγχονται από την ίδια. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι αξιωματούχοι των πολιτειών.

Διαψεύδει η Johnson & Johnson

Σημειώνεται ότι από την πλευρά της, η φαρμακευτική εταιρεία ανέφερε σε μια πρώτη ανακοίνωση πως «δεν έχει καταγραφεί σχέση μεταξύ των σπάνιων περιστατικών θρομβώσεων και του εμβολίου κατά του κορονοϊού».

Η αναστολή άδειας εμβολιασμών με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στο συνολικό πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της νόσου στη χώρα, εξέφρασε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για τους εμβολιασμούς, Τζεφ Ζίεντς, καθώς τα εμβόλια της J&J ανέρχονται στο 5% των εμβολιασμών που έχουν προγραμματιστεί στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider