Ινδία: Εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση το ρώσικο εμβόλιο Sputnik-V

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση το ρώσικο εμβόλιο Sputnik-V
Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Κεντρικού Οργανισμού Ελέγχου Προδιαγραφών Φαρμάκων (Central Drug Standards Control Organisation) ενέκρινε σήμερα την αίτηση για επείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Κεντρικού Οργανισμού Ελέγχου Προδιαγραφών Φαρμάκων (Central Drug Standards Control Organisation) ενέκρινε σήμερα την αίτηση για επείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV. Σύμφωνα το εν λόγω τηλεοπτικό δίκτυο, το εμβόλιο τώρα θα πρέπει να το εγκρίνει η Γενική Ελεγκτική Αρχή Φαρμάκων της Ινδίας (Drugs Controller General of India).

Την είδηση επιβεβαίωσαν δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, που τήρησαν την ανωνυμία τους καθώς δεν είχαν την εξουσιοδότηση να κάνουν δηλώσεις, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας ότι ούτε η ινδική φαρμακευτική εταιρεία Dr. Reddy's Laboratories που εμπορεύεται το ρωσικό εμβόλιο στην Ινδία, ούτε ο ελεγκτικός οργανισμός ανταποκριθήκαν στο αίτημα να σχολιάσουν την είδηση.

Η μετοχή ωστόσο της Dr Reddy's έκλεισε με άνοδο 5% αφότου η εφημερίδα Τhe Economic Times δημοσίευσε την είδηση.

Μετά την έκκρισή του, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V θα είναι το τρίτο που θα χρησιμοποιείται στην Ινδία.

Προς το παρόν στην Ινδία χρησιμοποιούνται δύο εμβόλια, το Covishield, που ανέπτυξε η βρετανό-σουηδική εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπως επίσης και το εμβόλιο Covaxin της ινδικής εταιρείας Bharat Biotech. Και τα δύο εμβόλια παράγονται στην Ινδία.

Η ινδική φαρμακευτική εταιρεία Dr. Reddy's Laboratories είχε υποβάλει τον Φεβρουάριο αίτηση για χορήγηση άδειας για επείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στην Ινδία.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) έχει υπογράψει επίσης συμφωνίες με μερικές ινδικές φαρμακοβιομηχανίες για την παραγωγή περισσοτέρων των 750 εκ. δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider