Ελλάδα
12-04-2021 | 14:24

Δ. Αθηναίων: Βοήθεια στους πολίτες για τη διενέργεια self-test στα δημοτικά ιατρεία

Newsroom
Μοιράσου το
Δ. Αθηναίων: Βοήθεια στους πολίτες για τη διενέργεια self-test στα δημοτικά ιατρεία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι κάτοικοι της Αθήνας που προμηθεύονται ατομικό self test από το φαρμακείο, έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται κατόπιν ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία, προκειμένου να τους γίνεται επίδειξη χρήσης του test από το προσωπικό τους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, η διαδικασία έχει αποκλειστικά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες στην πορεία να διενεργούν με ευκολία και ασφάλεια τα self tests για τους ίδιους ή τα μέλη της οικογένειας τους. Ωστόσο, σημειώνεται, σε περιπτώσεις που πολίτες αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους το self test, π.χ. ηλικιωμένοι ή με χρόνιες νόσους, το προσωπικό των Δημοτικών Ιατρείων αναλαμβάνει και τη διενέργεια του test.

Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται κατόπιν ραντεβού στο 1ο Πολυδύναμο Κέντρο- Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο, στο 2ο Πολυδύναμο Κέντρο- Νέος Κόσμος, στο 3ο Δημοτικό Ιατρείο- Πετράλωνα, στο 4ο Δημοτικό Ιατρείο- Κολωνός και στο 6ο Πολυδύναμο Κέντρο- Κυψέλη.

Επίσης, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος του test, παρέχεται η δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης σ' ό,τι αφορά την ανάρτηση του στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2108839151 (09:00-18:00.).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.