Γ. Γεωργαντάς: Από σήμερα self-test σε ενήλικους μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γ. Γεωργαντάς: Από σήμερα self-test σε ενήλικους μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία
Προς επίλυση κινούνται τα προβλήματα με τη διανομή των self-test, υποστήριξε μιλώντας στον  ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Προς επίλυση κινούνται τα προβλήματα με τη διανομή των self-test, υποστήριξε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ το πρόβλημα στο σύστημα εντοπίστηκε σε όσους είναι ενήλικοι και δεν τους διάβαζε το σύστημα, μαθητές νυχτερινών, ΕΠΑΛ κλπ.

«Σήμερα θα διορθωθεί το πρόβλημα» καθησύχασε, ενώ εξήγησε πως με τους άνω των 18 το πρόβλημα ήταν συνδυαστικό, αλλά «το σύστημα ενημερώνεται και θα εξυπηρετηθούν όλοι».

Τόνισε πως δικαιούχοι για τα self-test είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, περίπου 400.000, συμπεριλαμβανομένων προσωπικού καθαρισμού και κυλικείων.

Voucher: «Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι δικαιούχος και να μη σου δοθεί».

Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα σχετικά με το voucher και να μην ανησυχούν «όσοι είναι δικαιούχοι και δεν έχουν πρόβλημα προθεσμίας», δήλωσε ο υφυπουργός. «Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι δικαιούχος και να μη σου δοθεί», συνέχισε ενώ κάλεσε όποιον έχει αντιμετωπίσει προβλήματα, από τους 560.000 δικαιούχους, να ξαναμπεί στο σύστημα καθώς έχει διορθωθεί.

Ενημέρωσε πως η πλατφόρμα για την γονική βεβαίωση πως το τεστ είναι αρνητικό την οποία θα πρέπει να έχουν όλοι οι μαθητές, θα είναι έτοιμη την Κυριακή. Αλλά ακόμα κι αν υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα, θα μπορεί να φέρει χειρόγραφη βεβαίωση.

Τέλος, επεσήμανε την δυνατότητα έκδοσης προσωρινού ΑΜΚΑ μέσω του emvolio.gov.gr για όσους δεν έχουν και με σκοπό να εμβολιαστούν, με προϋπόθεση να έχουν ελληνική ταυτότητα ή ΑΦΜ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider