ΕΚΤ: «Σήμα» Χόλζμαν για μείωση του PEPP από το γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΤ: «Σήμα» Χόλζμαν για μείωση του PEPP από το γ' τρίμηνο
Ο Όλι Ρεν υποστήριξε πως είναι «καλύτερο να διατηρήσουμε την υποστηρικτική πολιτική της ΕΚΤ»

Την άποψη πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει το ύψος του έκτακτου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων για τον κορονοϊό (PEPP) από το γ' τρίμηνο του 2021 εξέφρασε την Πέμπτη το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, Ρόμπερτ Χόλζμαν.

Μιλώντας στο CNBC, ο Χόλζμαν δήλωσε «όταν αποφασίσαμε την παράταση του PEPP τον Δεκέμβριο του 2020 κάναμε μια αλλαγή, από την ταχύτητητα με την οποία χρειάζεται να ξοδέψουμε, στην ταχύτητα την οποία μπορούμε να ξοδέψουμε.

Οι αποφάσεις για τα χρήματα τα οποία θα ξοδεύουμε θα λαμβάνονται στο τέλος του κάθε τριμήνου και πιστεύω πως στο τέλος του β' τριμήνου θα μπορούμε να περιορίσουμε τις αγορές του PEPP» είπε ο Αυστριακός τραπεζίτης.

Ο συνάδελφος του Χόλζμαν στο Δ.Σ. της ευρωτράπεζας, Όλι Ρεν, μιλώντας και αυτός στο CNBC, υποστήριξε πως είναι «καλύτερο να διατηρήσουμε την υποστηρικτική πολιτική της ΕΚΤ» και ότι «είναι καλύτερο να είμαστε ασφαλείς παρά να ζητάμε συγγνώμη πριν οδηγηθούμε στην έξοδο από το πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider