«Πρόωρη» η απόφαση για τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πρόωρη» η απόφαση για τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό
Παραμένει στον «αέρα» το εάν οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό από τις 17 Μαΐου. Ανοίγουν από τις 12 Απριλίου παμπ, γυμναστήρια και κέντρα αισθητικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας σημείωσε τη Δευτέρα πως η απόφαση για το εάν οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό είναι ακόμα πρόωρη.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον «λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και την αποδοτικότητα των εμβολίων κατά της νόσου, θα επιβεβαιώσουμε εν καιρώ το εάν οι πτήσεις προς το εξωτερικό θα μπορούν να επανεκκινήσουν από τις 17 Μαΐου ή το εάν θα χρειαστεί να παρατείνουμε το απαγορευτικό των πτήσεων».

Ακόμα, ο Τζόνσον είπε πως ο οδικός χάρτης που έχει καταρτιστεί, για επαναλειτουργία ορισμένων δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους στην Αγγλία από την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου, προχωρά κανονικά και σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, από την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας θα ανοίξουν και πάλι οι παμπ σε εξωτερικούς χώρους, τα καταστήματα, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια.

Αφού ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια, η Βρετανία σχεδιάζει να κατηγοριοποιεί τις χώρες «χρωματίζοντάς» τις κόκκινες, πορτοκαλί ή πράσινες, ανάλογα με τον βαθμό κινδύνου που θεωρεί ότι υφίσταται στην καθεμιά. Είναι όμως ακόμη πολύ νωρίς για να πει από τώρα ποιες θα είναι οι «πράσινες» χώρες, που σημαίνει ότι για να τις επισκεφθεί κανείς θα χρειάζεται μόνο να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ πριν και μετά το ταξίδι.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αφήνουν να εννοηθεί ότι στη λίστα των «πράσινων» χωρών θα βρίσκονται μεταξύ άλλων η Πορτογαλία, η Μάλτα, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι ΗΠΑ.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν χώρες που θα χαρακτηριστούν «πορτοκαλί» θα πρέπει να μπαίνουν κατόπιν σε αυτοαπομόνωση ενώ για τις «κόκκινες» χώρες θα απαιτείται καραντίνα.

Οι αεροπορικές εταιρείες, όπως οι EasyJet, Ryanair και British Airways, αλλά και τα πρακτορεία τουρισμού όπως το TUI, ελπίζουν ότι θα αποφύγουν ένα δεύτερο «χαμένο» καλοκαίρι. Ο Τζόνσον είπε ότι είναι «κρίσιμης» σημασίας να πετάξουν ξανά οι εταιρείες, τονίζοντας ότι θα ενημερωθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα για το πότε μπορούν να ξαναρχίσουν τα ταξίδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider