Κοντοζαμάνης: Μόνο με βεβαίωση διενέργειας self test οι μαθητές στα σχολεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντοζαμάνης: Μόνο με βεβαίωση διενέργειας self test οι μαθητές στα σχολεία
Από τα σχολεία ξεκινά η διαδικασία των self test.

Μόνο με αρνητικά τεστ για τον κορονοϊό θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα οι μαθητές όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας την Παρασκευή.

Όπως ανέφερε «ξεκινάμε από μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, ενώ αμέσως μετά η διάθεση θα αφορά στους 18-64 ετών και τέλος στους άνω των 67 που έχουν ήδη θωρακιστεί σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως οι πως οι μαθητές που δεν θα έχουν την υπεύθυνη δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα.

Αναλυτικά η διαδικασία σύμφωνα με τα όσα δήλωσε υφυπουργός Υγείας:

«Η διάθεση θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, θα γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ των γονέων. Το τεστ θα γίνεται στο σπίτι 24-48 ώρες πριν από τα μαθήματα και θα δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα. Εάν είναι αρνητικό, ο γονέας θα πρέπει να υπογράφει τη σχετική βεβαίωση, την οποία ο μαθητής θα φέρει μαζί του. Όσοι είναι θετικοί, θα πρέπει να υποβληθούν σε δεύτερο τεστ το συντομότερο δυνατόν. όσοι δεν φέρουν βεβαίωση, δεν μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα ούτε με τηλεκπαιδευση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider