Μπλίνκεν: Στηρίζουμε τις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπλίνκεν: Στηρίζουμε τις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας
Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξή του για τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα και τόνισε τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του.

«Συνάντησα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα στις Βρυξέλλες. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας με τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, εξέφρασα τη στήριξή μας για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και τόνισα τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι είχε «εποικοδομητικές» συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του για όλες τις πλευρές των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων.

«Συζήτησαμε όλες τις πτυχές των διμερών μας σχέσεων με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε μια εποικοδομητική συνάντηση. Ανταλλαγή περιεκτικών απόψεων σχετικά με το Αφγανιστάν, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ανέφερε.

Οι Μπλίνκεν και Τσαβούσογλου συναντήθηκαν στο κτίριο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και συζήτησαν τη διένεξη σχετικά με την αγορά από την Άγκυρα ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, τις συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider